faux freckles maken

Faux Freckles maken: zo doe je dat!

Faux Freckles zijn een relatief nieuwe beautytrend. Deze trend houdt in dat je neppe sproetjes maakt op je gezicht en dit zorgt ervoor dat je makeup look er natuurlijker en (vind ik…) schattiger uitziet. Want niet iedereen is helaas gezegend met een gezicht vol prachtige sproeten! Hier vertel ik je het stappenplan achter ‘Faux Freckles maken‘.

faux freckles maken

1. Kies het juiste wenkbrauwpotlood

Jep, Faux Freckels maak je met een wenkbrauwpotlood! Kies een bruin potlood dat goed matcht met de ondertoon van je huid (ook goed te zien aan je haarkleur). Als je een warme ondertoon hebt, kies dan voor warm bruin. Grote kans dat je dit hebt als je al bent bijgekleurd in de zon. Als je een koele ondertoon hebt, kies dan voor een koele bruin. Mensen met een zeer lichte huidskleur hebben dit meestal. Het is ook mogelijk om er tussenin te zitten en een neutrale ondertoon te hebben: dan is het minder belangrijk welke ondertoon het potlood heeft.

Mocht je niet 100% zeker zijn over de gekozen kleur, denk dan aan welke kleur je gebruikt voor je contour en probeer je potlood daarmee te matchen.

faux freckles maken
Ik gebruik de NYX micro brow pencil in de kleur ‘Brunette’. Deze is niet geheel warm en ook niet erg koel: de ondertoon van mijn huidskleur is neutraal.

2. Stippel je eigen sproetjes en moedervlekjes eerst

Als je je foundation hebt aangebracht kun je er vaak nog wel moedervlekken doorheen zien. Om de Faux Freckles er natuurlijk uit te laten zien, is het van belang om deze moedervlekken aan te stippen met je wenkbrauwpotlood. Daarnaast hebben veel mensen, vooral rond de zomertijd, wat pigmentvlekjes op de neus. Als je over deze vlekjes tekent, heb je een richtlijn voor de rest van de sproetjes. Mocht je deze niet hebben: begin dan met wat stipjes (rond en ovaal) op de brug van je neus.

Stippel de sproetjes soms wat harder en soms wat zachter om variatie aan te brengen.

faux freckles maken
Dit is hoe mijn huid eruit ziet met foundation erover.
faux freckles maken
Hier stippel ik mijn eigen moedervlekje aan.
Hier ben ik bezig met de pigmentvlekjes op de brug van de neus en heb ik er zelfs al een paar extra bijgetekend.

3. Dep de stippen met je vingers of een beautyblender

Om je sproeten er natuurlijk uit te laten zien, moet je elk stipje even langsgaan en deppen met je vingers (of beautyblender). De mate waarin je de stipjes dept, mag verschillen om meer variatie te krijgen tussen de sproeten. Blend ze ook niet teveel, anders zijn ze niet meer zichtbaar.

faux freckles maken

4. Herhaal tot satisfied

Maak zoveel sproeten als je zelf wil, maar probeer de brug van je neus (het dunste stuk van de neus) het meest geconcentreerd te maken. Zo komt het ‘van nature’ namelijk ook voor. Naarmate je dichter bij de oren komt, moet je steeds minder stipjes bij elkaar zetten. Probeer de sproeten ook niet te laag neer te zetten: kom niet lager dan de appeltjes van de wangen!

Het kan ook leuk zijn om ‘verdwaalde’ sproeten te maken door bijvoorbeeld een sproetje te maken op het voorhoofd of naast de wenkbrauw. Maak het altijd af met een transparante poeder over het hele gezicht.

faux freckles maken
Intiem, hè?

Faux Freckles maken is dus helemaal niet moeilijk! Zolang je je best doet om het er natuurlijk uit te laten zien met de tips die ik heb gegeven, zal het niet snel fout gaan. Mensen zullen niet eens opmerken dat je ze hebt getekend (en grote kans dat je er daarom geen complimentjes voor krijgt, tenzij je erom vraagt. Zoals ik).

Wat vinden jullie van deze trend? Gaan jullie het proberen om Faux Freckles te maken?

Liefs,

Evy

9 gedachtes over “Faux Freckles maken: zo doe je dat!”

  1. Ze zien er bij jou echt heel erg natuurlijk uit! En het staat je ook zo goed! Ik heb in de zomer van mezelf al een beetje sproetjes dus ik hoef er gelukkig geen moeite voor te doen haha.

  2. Wauw, dit staat je goed zeg! Ik vind het nogal een rare trend, ik heb zelf helemaal geen sproetjes maar heb ook geen drang om ze zelf op mijn gezicht te toveren haha.

  3. Vroeger wilde ik altijd sproetjes! Vond zo jammer dat ik ze niet had. Nu heb ik ze wel meer in de zomer. Ik vind deze trend een beetje gek eigenlijk, ziet er vaak zo nep uit, meestal heb je nog wel meer moedervlekken in de rest van je gezicht. Maar eerlijk, het viel me wel op dat je ze had getekend toen de foto langskwam op insta, maar je hebt ze wel heel natuurlijk getekend! Kunnen anderen die ik op insta voorbij heb zien komen een voorbeeld aan nemen!

  4. Wat leuk! Ik kende het wel maar had het nog niet gezien bij iemand. Het staat je goed, niet eens schattig maar wel heel natuurlijk. Enne… hoe krijg jij je neus zo prachtig porie vrij??! Liefs Josine

    1. Dankjewel! 🙂 En goed dat je het vraagt. Nadat ik foundation heb aangebracht, druk ik een beetje transparante poeder op mijn neus met een sponsje. Hierdoor worden mijn poriën minder zichtbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *