Hoe kan je een zuigzoen camoufleren? – zuigzoen verbergen met makeup

Hoe kom je van een zuigzoen af? Een zuigzoen is erg vervelend, dus het leek me wel een goed idee om er een artikel over te maken. Gotta help a girl out, right? Dus lees hier mijn tips: hoe kan je een zuigzoen verbergen met makeup? No shame!

Een zuigzoen op een zichtbare plek is natuurlijk niet ideaal als je in de schoolbanken zit of op je werk bent. De opmerkingen die je dan krijgt, wil je het liefst vermijden. En dat kan simpel met een paar extra stapjes in je makeup routine:

1. Breng de basis aan

Het is belangrijk dat je een goede fundering hebt gelegd, voordat je de zuigzoen compleet kan camoufleren. Breng dus je favoriete primer en foundation aan als eerste stap!

2. Kies de juiste color-corrector en breng aan

Om de paarse/blauwe of rode kleur van je zuigzoen te kunnen verbergen, heb je de goede kleur color-corrector nodig. Deze  gekleurde concealers kun je bijna overal kopen, zo ook van Etos eigen merk. Afhankelijk van de kleur van je zuigzoen kies je een color-corrector: is je zuigzoen paars/blauw, dan gebruik je een roze of rode color-corrector. Is je zuigzoen rood, dan gebruik je een groene of gele color-corrector. Voor gele plekjes kun je paars gebruiken. Hier vind je een betaalbare color-correctors.

3. Blend, maar niet teveel!

Dep het plekje even met een vochtige beautyblender, maar zorg ervoor dat er genoeg product op de zuigzoen blijft zitten! Het blenden is alleen voor de harde randjes.

4. Breng concealer aan

Nadat je een color-corrector hebt gebruikt, kan je je normale concealer gebruiken. Als het goed is, zou je je zuigzoen al niet meer moeten zien! Ik raad deze concealer aan voor goede dekking.

5. Maak het af met een poeder

Om het af te maken, kun je een dikke laag transparante poeder aanbrengen op de plek. Dit voorkomt dat je color-corrector of concealer gaat verschuiven! Ook wordt het plekje dan één met de rest van je nek, als je die tenslotte ook even poedert.

En voilá! Dan is er niks meer van te zien. 😉

Dus… ga jij voor een sjaaltje of een kwartierje eerder opstaan? 😛 (Gewoon de deur uitgaan kan natuurlijk ook!)

5 gedachtes over “Hoe kan je een zuigzoen camoufleren? – zuigzoen verbergen met makeup”

  1. Haha, oeps! Handig zo’n artikel, ik heb al jaren geen zuigzoen meer gehad gelukkig, maar heb nog wel eens blauwe plekken op gekke plekken (ik ben heel onhandig…), dus daar is dit ook handig voor!

  2. Heel handig artikel! Toch breng ik zelf nooit iets er overheen aan, in de winter draag ik wel. Nu rock ik mijn zuigzoen gewoon, no shame haha. Maar dit ga ik zeker een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *