Wavy hair, don’t care: de ultieme routine voor prachtige golven

Als je gezegend bent met golvend haar, weet je dat het soms een uitdaging kan zijn om het in bedwang te houden en pluis te voorkomen. Maar met de juiste haarverzorgingsroutine en stylingtechnieken kun je je wavy hair perfectioneren. Lees hier de stappen in een wavy girl hair routine!

wavy girl hair routine stappen

Stap 1: Reiniging

Begin met het reinigen van je haar met een zachte shampoo die speciaal is ontworpen voor curly of wavy haar. Vermijd bijvoorbeeld shampoos die sulfaten bevatten, omdat deze je haar kunnen uitdrogen en krullen kunnen beschadigen. Siliconen wil je het liefst ook vermijden. Deze shampoo is fijn voor luchtig en wavy haar (maar ook voor de gedefinieerde krullen!).

Stap 2: Conditioner

Breng een conditioner aan op de lengtes en punten van je haar om het te hydrateren en te ontwarren. Kies een conditioner die speciaal is ontworpen voor wavy haar en laat het een paar minuten inwerken voordat je het uitspoelt. Ik vind Shae Moisture een topmerk voor conditioners.

Stap 3: Kammen

Kam je haar voorzichtig met een grove kam om klitten te verwijderen. Je kan dit doen terwijl de conditioner intrekt, of met behulp van een anti-klit product na het wassen. Begin onderaan en werk geleidelijk omhoog. Vermijd het gebruik van een borstel, omdat deze je golven kan uitrekken en pluizen kan veroorzaken.

Stap 4: Leave-in conditioner

Breng een leave-in conditioner aan op halfdroog haar om het te beschermen en te hydrateren. Kies een lichtgewicht formule die je haar niet verzwaart, zoals deze uit mijn HairLust review. Spray of verdeel het gelijkmatig over je haar.

Stap 5: Styling

Je kan je haren nu met rust laten en laten drogen, of stijlen voor extra definitie. Als je je haren wilt stijlen, breng dan een mousse, spray of gel aan op je halfdroge haar. Verdeel het gelijkmatig over je haar en knijp je krullen voorzichtig omhoog om ze te activeren, en gebruik dan een diffuser of t-shirt om het haar te drogen. Wanneer je haar volledig droog is, knijp dan nogmaals je krullen omhoog om het stijlingsproduct los te werken. Het is bij een wavy girl hair routine belangrijk dat je lichte producten gebruikt en niet teveel product in je haar doet.

Met deze eenvoudige stappen kun je je wavy haar laten stralen en er elke dag geweldig uitzien. Blijf experimenteren met verschillende producten en technieken om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw haartype. Succes!