Waarom je voor Indie make-up merken moet kiezen

Indie make-up is niet voor iedereen bekend. Logisch, want dat is wat “Indie merken” zijn. Deze merken zijn onafhankelijk, vaak klein, creatief, en ze zijn anders dan de grote merken. Dit laatste kan zijn door een unieke manier van produceren, nieuwe soort producten of een hele specifieke niche en/of thema. Maar waarom kan je dan beter Indie merken kopen dan populaire merken? Ik leg het je uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Glitti Cosmetics (@glitticosmetics) op

1. Je steunt de eigenaar

Veel Indie merken hebben één eigenaar die alles zelf bedenkt en produceert. Door iets te kopen bij zo’n kleinschalig bedrijfje, steun je dus direct het leven én het make-up merk van deze persoon. Jij beloont hiermee het harde werk dat zij leveren. (Dit is trouwens niet altijd het geval; sommige merken hebben meerdere CEO’s en/of werknemers.)

2. Nooit eerder gezien

De producten van Indie merken zijn altijd erg uniek. Als jij iets koopt van een Indie merk, dan is de kans klein dat je vriendinnen het ook hebben. Lekker tegen de stroom in, creatief zijn en nieuwe dingen ontdekken. Ik vind het zelf heerlijk!

3. Goede kwaliteit

De meeste Indie make-up merken zijn van ongelofelijk goede kwaliteit: want ja, anders koopt niemand hun producten en gaan ze per direct failliet. Dit is in tegenstelling tot de grote merken die in drogisterijen te krijgen zijn. Maar, dat betekent niet dat er geen slechte Indie merken bestaan: check altijd even de reviews van klanten.

Bonus pluspunt: veel Indie merken zijn vegan & cruelty free!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LASplash Cosmetics (@lasplashcosmetics) op

Waar vind je deze merken?

Veelal zijn Indie merken via Instagram te vinden. Ze sponsoren regelmatig influencers met gratis producten, dus check altijd even de tags op foto’s van je favoriete make-up artiesten. Vaak worden Indie merken ook uitgelicht op de ‘ontdek’ tab van Instagram. Het account indiemakeupspotlight deelt ook telkens nieuwe producten van Indie merken. Daarnaast kun je ook in Facebookgroepen voor make-up liefhebbers vaak aanraders vinden van Indie merken. Social media is your guy!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Melt Cosmetics (@meltcosmetics) op

Merken die ik zelf leuk vind, zijn Certifeye, Melt Cosmetics, Glittertubes, Glitti Cosmetics, The Gypsy Shrine, Sugarpill en LA Splash. En zelfs Jeffree Star Cosmetics behoort tot de Indie merken.