mac lips

Waarom MAC lipsticks het geld waard zijn

Oké, je hoeft het zeker niet met me eens te zijn dat ik vind dat MAC lipsticks die 20 euro (€19,50 om precies te zijn) 100% waard zijn. Maar ik kan het je wel haarfijn uitleggen in dit artikel. Wie weet ben je nog van gedachte te veranderen. Jij… of je geliefde(n) die het maar onzin vinden.

mac lipsticks flatlay

MAC lipsticks

Volgens mij was ik nog net een jaar van de middelbare school af toen ik mijn eerste MAC lipstick kreeg. Het was een felroze matte lipstick, relentlessly red. Sindsdien ben ik niet meer weg te slaan van MAC lipsticks en weet ik zo uit mijn hoofd niet meer hoeveel ik in mijn collectie heb. Ik leg je uit waarom ik MAC lipsticks zo fijn vind.

Long-Long-lasting

MAC lipsticks zijn naar mijn mening één van de meest long-lasting lipsticks die er zijn. Vooral de matte en liquid lippies van MAC zouden een hele dag kunnen blijven zitten zonder te hoeven bijwerken. De crème en sheer lipsticks daarentegen houden minder lang, maar zijn weer heel voedend en doen het in vergelijking met andere merken (zoals Essence en Catrice) veel beter.

Perfecte kleur

Voor iedereen is ‘de perfecte kleur’ waarschijnlijk anders, maar MAC produceert toevallig wel kleuren die perfect zijn voor iedereen. Neem bijvoorbeeld Ruby Woo. Mijn meest favoriete rode lipstick. Deze kleur matcht met z.g.a. elke huidskleur en -tint. Zo zou je je lipsticks nog eens kunnen uitlenen. Mits je dat zou willen. (Ideaal voor de MUA’s onder ons!)

mac lipstick collection

Perfecte finish

Er is ook voor iedereen een perfecte finish: matte, cremesheen, frost, glaze, lustre, amplified, satin, powder… Er is van alles, van ‘bold’ tot en met ‘natural’. In MAC stores kun je er gemakkelijk achter komen wat bij jou past. En ben je net als ik, dan heb je van alle finishes wel iets. Wat je draagt is dan afhankelijk van je humeur. Ik hou van opties!

Mini’s

Ik vind het ook amazing dat MAC regelmatig (soms ook limited edition) mini’s verkoopt. Mini’s kosten een tientje, of komen weleens voor in een multipack voor een redelijke prijs. Ik heb al tweemaal zo’n limited edition multipack gekocht. Ze zijn zo makkelijk om mee te nemen op vakantie! En ze zijn ook gewoon schattig. Zo lief en klein dat ze zijn. Plus: je kan voor een klein prijsje allerlei kleuren proberen.

review MAC shiny pretty things

Met dit artikel hoopte ik je uit te kunnen leggen waarom ik zo’n fan ben van MAC lipsticks, en waarom je (als je op zoek bent naar een écht goede lipstick) naar de MAC store zou moeten gaan. Beter advies kan ik je niet geven op dit moment.