shadowban

De shadowban: hoe je er met één druk op de knop achter komt of je het hebt!

Ik blog niet vaak over ‘bloggen’, maar I gotta help a girl out. De shadowban op Instagram heeft momenteel iedereen in zijn macht: mocht je het hebben, is je kans op nieuwe volgers minimaal! Ook ik was bang dat ik een shadowban had, omdat mijn engagement achteruit ging. Nu weet ik wel beter. Lees hier hoe je er met gemak achter komt of je een shadowban hebt!

shadowban

Wat is een shadowban?

Heel simpel en heel niet-leuk: je bent niet meer zichtbaar bij de hashtags die je hebt gebruikt. Alleen je volgers zien dus nog foto’s van je als je een shadowban hebt. Hierdoor krijg je minder likes en krijg je hoogstwaarschijnlijk ook geen nieuwe volgers. En dat willen we niet.

Hoe kan ik een shadowban krijgen?

Een shadowban krijg je als je acties uitvoert op Instagram die niet gewaardeerd worden. Denk aan het kopen van volgers, constant dezelfde hashtags gebruiken en automatische reacties achterlaten met behulp van programma’s.

Zo lijkt een shadowban nog relatief makkelijk te voorkomen, maar je bent echter ook in gevaar voor een shadowban als je ineens heel veel mensen gaat volgen (en/of ontvolgen) en ontzettend veel foto’s gaat liken. Deze methodes worden tegenwoordig veel gebruikt op Instagram om nieuwe volgers te krijgen, maar je kan hiervoor dus hard gestraft worden!

Hoe je er met één druk op de knop achter komt of je een shadowban hebt!

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? De meeste mensen laten waarschijnlijk hun vrienden checken of ze een shadowban hebben, door hen ze te laten ontvolgen en te kijken of ze nog zichtbaar zijn bij gebruikte hashtags. Maar het kan veel makkelijker!

shadowban instagram

Op deze website vul je je accountnaam in, druk je op de knop en je ziet of je wel of geen shadowban hebt. Zoals je op de afbeelding hierboven ziet!

Oei, ik heb een shadowban: wat nu?

No worries! Een shadowban kan opgeheven worden. Als je een dagje rustig aan doet met je activiteit, zou je er al vanaf kunnen zijn. Ook is het verstandig om regelmatig je hashtags af te wisselen, al is het zo verleidelijk om te kopiëren en te plakken. Als je gebruik maakt van geautomatiseerde programma’s kan ik niets anders zeggen dan dat je daarmee zal moeten stoppen.

shadowban

De shadowban kan een groot effect hebben op jouw Instagram account, maar het kan gelukkig snel opgelost worden. Laat me weten wat jouw ervaring is met dit probleem en deel je tips!


Update 2022: het lijkt erop dat de website in dit artikel niet meer werkt. Achter het beeldscherm ben ik druk bezig met een oplossing!

8 gedachtes over “De shadowban: hoe je er met één druk op de knop achter komt of je het hebt!”

 1. Ik ben ook safe. Ik ben ook wel meer actief geworden in liken en commenten bij anderen sinds ik een blog gestart ben. Maar laat wel altijd een andere reactie achter én mijn hashtags typ ik meestal uit en is steeds wat anders of andere volgorde. Vind wel goed dat anderen aangepakt worden op dat irritante volgen/ontvolgen en dezelfde nutteloze reacties achterlaten bij mensen of zelfs volgers kopen.. Maar zou zeggen ban die mensen helemaal. Ipv een systeem te ontwikkelen die onschuldige mensen ook aantast..

 2. Grappig is dat ik volgens die app gebanned ben maar mijn foto’s onder de zogenaamde tags waar ik niet zichtbaar zou zijn gewoon zichtbaar ben. Dus vraag me af in hoeverre die site werkt 😊

  1. De website werkt sowieso! Weet je zeker dat je zichtbaar bent? Als je zelf checkt of te vinden bent bij de tags, zul je jezelf altijd kunnen vinden ook al heb je een shadowban. (Daarom heet het ook -shadow- ban.) Daarnaast kan het zijn dat je geen tags gebruikt of tags gebruikt die Instagram zelf afschermt van anderen. In het geval van het laatste kan je jezelf wel terugvinden, echter tijdelijk. Na een tijdje zul je niet meer te vinden zijn binnen die tags. Dan geeft de website ook aan dat je niet vindbaar bent voor anderen.

     1. We volgen elkaar allemaal niet haha. Is een random groepje waar we vragen stellen en tips delen 🙂

     2. Ik denk het, ik probeer in ieder geval te zeggen dat je alleen kan checken of je een shadowban hebt (zonder die site) door mensen die jou niet volgen te laten kijken of je te vinden bent in tags.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *