jaclyn hill morphe pop effect

Kijk uit voor het “pop effect” waardoor je teveel make-up koopt!

Tegenwoordig lijken nieuwe make-up palettes maar te komen en komen; en ze zien er altijd mega aantrekkelijk uit. Natuurlijk koop je al gauw een palette dat er heel mooi uit ziet, maar dat is niet altijd terecht! Met het “pop effect” houden cosmeticabedrijven jou voor de gek

Wat is het pop effect?

Paige van Thrifty Beauty op YouTube legt alles wonderlijk uit (vanaf 5:36): het pop effect is wanneer een cosmeticabedrijf uitkomt met een normaal, of zelfs saai, ogend palette… op één kleur (of een paar kleuren) na. Hierdoor gaat je aandacht volledig naar deze opvallende kleuren en krijg je de indruk dat het palette helemaal uniek is. Het palette wat je gezien hebt, is dus eigenlijk niet zo uniek dan je in eerste instantie denkt.

Geef minder geld uit aan make-up

Als je het pop effect kan herkennen bij nieuwe palettes, kan je miskopen voorkomen. Het zou zonde zijn als je een heel palette koopt voor dat ene kleurtje. Het is veel handiger om een single te kopen, want de rest van de kleuren uit het palette heb je waarschijnlijk al. Hier een paar voorbeelden om mee te oefenen:

Jaclyn Hill x Morphe palette

jaclyn hill morphe pop effect

Anastasia Beverly Hills Prism palette

anastasia beverly hills prism palette pop effect

Becca Ocean Jewels palette

becca ocean jewels pop effect

Too Faced Chocolate Bon Bons palette

too faced chocolate bon bons pop effect

Dan maar niks kopen?

Als je een palette mooi vindt en het kan betalen, heb je al het recht om het te kopen! Een palette werkt vaak ook fijner dan een combinatie van singles. Maar mocht je in de toekomst eens twijfelen over een palette, denk dan even terug aan het pop effect en misschien zie je dan dat je het palette helemaal niet nodig hebt!