makeup compact meenemen op reis

Ik ga op vakantie en ik neem mee… – Makeup compact meenemen op reis

Morgen vertrek ik naar Antwerpen om daar samen met mijn vriend te vieren dat we alweer twee jaar samen zijn. De makeup liefhebber die ik ben, wil in de avonden natuurlijk wel helemaal on fleek zijn. Dit zette mij aan het denken: hoe kan je makeup compact meenemen op reis? Ik heb hier mijn tips op een rijtje gezet!

1. Gebruik je mini’s!

Iedereen heeft ze wel… Mini’s die je krijgt bij aankopen of verrassingspakketjes. Veel gebruik je misschien nooit, maar op reis komen ze goed van pas! Ze nemen weinig ruimte in en alsnog heb je alles wat je nodig hebt: parfum, douchegel, bodylotions en gezichtscrèmes. Tegenwoordig zijn er ook heel veel makeup mini’s. Bij Douglas verkopen ze bijvoorbeeld mini’s van Benefit. Je kan daar hun welbekende mascara’s en wenkbrauwproducten krijgen in een mini versie. Ikzelf neem mijn mini mascara van Rituals mee op reis.

makeup compact meenemen op reis
De mini’s die ik mee ga nemen. En mijn paspoort. :3

2. Neem een palette mee waarmee je kunt multitasken.

Laatst kreeg ik mijn Zoeva Nude Spectrum oogschaduw palette binnen. Deze palette heeft bijna alles wat ik nodig ga hebben. Het zit vol met nudes en nog wat smokey kleuren. Hiermee kan ik dus alledaagse looks maken, maar ook smokey looks voor in de avond. Daarnaast bevat hij ook wat kleuren die ik kan gebruiken als highlighters op mijn gezicht. Het enige wat ik mis, is een blush en contourpoeder. Mocht je een palette vinden dat dit ook nog heeft, dan ben je al snel klaar met inpakken! 😉

Naast een uitgebreid oogschaduw palette meenemen zou je ook een (magnetisch) customizable palette in elkaar kunnen zetten met alles wat je denkt nodig te hebben. Zo’n magnetische palette is ongelofelijk handig, omdat je dus zelf kan kiezen wat je erin stopt. Ik heb al een z palette klaarliggen om daar binnenkort een aantal oogschaduwen en een contourpan in te doen. Helaas net niet op tijd voordat ik vertrek!

makeup compact meenemen op reis
(Bijna) alles wat ik nodig heb in één palette.

3. Wees kieskeurig!

Keuzes maken hoort erbij. Je kan nu eenmaal niet je hele makeup collectie meenemen op vakantie (althans ik niet). Kies bijvoorbeeld één foundation, het liefste eentje waarbij je geen primer hoeft te gebruiken. Je kan eventueel de nieuwe NYX Total Control Drop Foundations aanschaffen. Deze zijn relatief klein en hiermee kun je de kleur van je basis foundation aanpassen door simpelweg een druppeltje toe te voegen en te mengen. Ook met kwasten moet je helaas kieskeurig zijn. Ik kies voor een synthetisch plat kwastje (in reisformaat) voor het aanbrengen van oogschaduw, één blendingbrush om een geheel te kunnen maken van mijn oogmakeup en één beautyblender(dupe). Hiermee denk ik alles te kunnen doen! Highlighter en blush zijn prima aan te brengen met de vingers en het makeup sponsje.

makeup compact meenemen op reis
Een paar producten waar je erg veel mee kunt doen. 😉

Makeup compact meenemen op reis: zo doe je dat dus!

Hopelijk hebben jullie veel aan mijn tips gehad. Het is en blijft lastig om hiermee om te gaan. Er zijn zoveel producten die je mee kan nemen en je wil natuurlijk niks belangrijks vergeten. (Je zou maar in the middle of nowhere staan zonder mascara…) En als je gaat vliegen moet je er ook nog op letten wat je wel en niet mag meenemen! Misschien kan ik dat later nog uitgebreid toelichten in een artikeltje. 😉 Voor nu blijft het bij deze tips, maar voel je vrij om vragen te stellen!

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter
Facebook

3 gedachtes over “Ik ga op vakantie en ik neem mee… – Makeup compact meenemen op reis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *