highlight facetune 2

Hoe je make-up foto’s bewerkt met de Facetune app

Heb jij je altijd afgevraagd hoe (veel) hedendaagse make-up influencers hun Instagram foto’s bewerken? Of wil je eens spelen met bewerkingen zonder volledig in Adobe Photoshop te hoeven duiken? In dit artikel laat ik zien hoe je met een paar stappen in Facetune je make-up foto’s tot een hoger niveau brengt.

facetune 2

Facetune 2 voor make-up foto’s

Ik maak altijd gebruik van de gratis app ‘Facetune 2 uit de iOS App Store. Ik heb geen extra hulpmiddelen erbij gekocht, dus alle stappen die ik onderneem zitten al standaard in de app. De app is een echte lifesaver als je tijdtekort hebt en als je je make-up foto’s wil bewerken zonder teveel moeite te doen. Er is geen handleiding nodig, maar kleine tips kun je goed gebruiken. Zie het voor jezelf!

1. Lijnen doortrekken

Oogpotlood, eyeliner of nepwimpers kunnen nog weleens voor wat gaten zorgen in je foto’s. Deze kun je opvullen met de optie ‘Paint’. Met de picker kies je de juiste kleur en daarna klik je onderin de balk op ‘Paint’. Nu kun je gaten inkleuren!

opvullen Facetune 2

make-up foto's Facetune 2

2. Oogschaduwkleuren versterken

Heb jij ook altijd dat je oogschaduw niet zo mooi op de foto staat als het er in het echt uitziet? Dit kun je makkelijk fixen met de optie ‘Vibrance’ in de categorie ‘Retouch’. Met je vinger geef je aan welk gebied je wil versterken van kleur en met de balk kies je in hoeverre je dit wil doen. Tadááá!

kleur versterken oogschaduw facetune 2

3. Wimpers benadrukken

Door de wimpers te benadrukken, maak je een look compleet. Je kan dit doen door binnen de categorie ‘Retouch’ te kiezen voor de optie ‘Details’. Net zoals bij de vorige stap, geef je met je vinger aan waar je lashes zijn en kies je met de balk in hoeverre je ze benadrukt wil hebben. Deze stap werkt ook heel goed voor glitter! Soms is een subtiel verschil genoeg voor een betere uitstraling.

wimpers benadrukken facetune 2

4. Highlight on fleek maken

Je moet niet alles geloven wat je op het internet ziet: heel veel foto’s van highlighters zijn bewerkt met Facetune om zo goed te kunnen stralen! Met de opties ‘Whiten’ of ‘Glow’ in de categorie ‘Retouch’ kun je je highlight mooi oplichten (en je volgers ook – grapje, mensen). Alles werkt op dezelfde manier als de vorige stappen.

highlight facetune 2

Blijven spelen

Als je nieuw bent met Facetune kan de app nog wat verwarrend zijn, maar oefening baart kunst. Je leert vanzelf de verschillende opties kennen; en ook jouw voorkeuren in bewerken. Met ‘Smooth’ in ‘Retouch’ kun je bijvoorbeeld al je poriën wegwerken, en met ‘Conceal’ kun je je wallen wegtekenen. Maar als je daar niet van houdt zoals ik, kun je altijd de balk minder ver schuiven voor een subtieler effect.

Met deze tips van een make-up blogger (uhum, mijzelf) moet je Instafeed een stuk beter kunnen worden!