lippen groter laten lijken

Hoe doe je je lippen groter laten lijken (zonder naalden)?

Tegenwoordig wil iedereen ze: volle lippen. Wat echter niet iedereen wil (of kan betalen), zijn lip injecties! De Kylie Jenner Challenge is ook niet ideaal, dus wat moet je dan? In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: “hoe doe je je lippen groter laten lijken?“. Alles wat je nodig hebt, zijn lip potlood, lippenstift, transparante poeder en een beetje zelfvertrouwen!

lippen groter laten lijken

Lippen groter laten lijken in 5 stappen

Ik heb mijn lippen altijd al wat aan de kleine kant gevonden, met name mijn bovenlip. Ik heb ze dan ook vaak een beetje overgetekend, maar dat was niet altijd even mooi of strak. Ik ben me hierin gaan verdiepen en heb van verschillende makeup guru’s wat tips meegekregen. Ik heb de meeste tips van Jordi van itslikelymakeup, want haar (makeup) stijl trekt mij heel erg aan. Ik heb alle tips een eigen draai gegeven door te oefenen en kijken wat ik wel en niet mooi vind. Let’s get started!

1. De lippen omlijnen

Je moet eigenlijk gelijk beginnen met het moeilijkste stuk: het tekenen van de nieuwe liplijnen. Het is belangrijk dat je vooral in het midden van de lippen een stukje boven (of onder) je eigen lippen gaat en aan de zijkanten je eigen liplijn volgt. Je gaat dus van over de lijn, tot een beetje door de lijn, tot op de lijn.

Je hoeft niet beide lippen over te tekenen: ik doe altijd alleen mijn bovenlip. Ook probeer ik het boogje van de bovenlip (tegen de cupidoboog) een beetje op te vullen met het lip potlood. Hierdoor zien je lippen er aanzienlijk voller uit en ik vind het persoonlijk heel leuk staan.

lippen groter laten lijken
Voordat ik mijn lippen opmaak, leg ik er een laagje foundation op: hierdoor komt de kleur van de lipstick beter naar voren.
2. De lippen (half) opvullen

Nadat je je lijnen hebt getekend en er tevreden mee bent, kan je je lippen op gaan vullen met het lip potlood. Ik doe dit ongeveer tot de helft van de lippen. Dit vergemakkelijkt het aanbrengen van je lipstick en hierdoor ontstaat een gradiënt als je lipstick niet zo dekkend is.

lippen groter laten lijken

3. Lipstick aanbrengen

Yes! My favorite part. Om het effect groter te doen lijken, raad ik het aan om een liquid lipstick te gebruiken die matte droogt. Deze moet een tintje lichter zijn dan het lip potlood! (Of je lip potlood moet een tintje donkerder zijn dan je lipstick.) Voor deze stap heb ik Lovesick van Kat von D gebruikt. Probeer zoveel mogelijk lip potlood te bedekken, maar vermijd het risico dat je lipstick over het lip potlood heen gaat!

lippen groter laten lijken

4. Streepje maken met je lip potlood

Als je lipstick compleet gedroogd is, kan je een verticaal lijntje trekken over het midden van je onderlip. Dit wekt de illusie dat je lippen vol zijn, want natuurlijke (of opgespoten) volle lippen hebben soms een kreukeltje/deukje in het midden. Doe dit met hetzelfde lip potlood als bij de vorige stappen. Ook kan je de omlijnde delen die over je echte lippen heen gegaan zijn nog een keer over doen, zodat het minder zichtbaar wordt dat ze zijn getekend.

lippen groter laten lijken

5. Transparante poeder op je lippen

Voor de laatste stap hoef je enkel nog transparante poeder op je lippen te doen. Ik doe het met de vinger om zoveel mogelijk erop te kunnen krijgen en dan wrijf ik het voorzichtig uit. Dit maakt de lipstick en het lip potlood ultra matte en één geheel.

lippen groter laten lijken
Tadááá!

En je bent klaar! Wees niet bang om met deze luscious lips de deur uit te gaan, want het zal er fantastisch uitzien als je de tips goed gevolgd hebt.

Ga ik zo elke dag de deur uit?

Nee, natuurlijk niet. Dat kost me teveel tijd! En zo ja: wat maakt het uit? Voor Instagram vind ik ze prachtig en ik kan het zelf altijd waarderen als ik anderen zie die hun makeup helemaal on point hebben. Dus ik zeg het even: als je hiermee de deur uit wil gaan, gewoon doen! Ik houd je niet tegen. Ik moedig je zelfs aan!

Durf jij je lippen te vergroten (zonder of met naalden)?

Liefs,

Evy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *