make-up inspiratie

Waar haal je make-up inspiratie vandaan?

Inspiratie voor blogposts of avondeten mis ik nog regelmatig, maar inspiratie voor make-up looks heb ik altijd! Ik zou elke dag wel een nieuwe look kunnen verzinnen en uitvoeren. (Hierdoor heb ik de laatste tijd ook meer foto’s van mezelf.) Maar hoe komt het eigenlijk dat mijn make-up inspiratie nooit opgaat? Of beter gezegd: waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Met mijn informatie kun je zelf op ieder moment inspiratie vinden!

make-up inspiratie

Make-up inspiratie = goed zoeken!

De punten die ik straks opnoem, zijn geen voorwaarde voor inspiratie: je kan spontaan inspiratie krijgen, maar het is ook mogelijk dat je actief aan de slag moet gaan met deze hulpmiddelen voordat je inspiratie vindt. Naar mate je vaker zoekt, kost het je steeds minder moeite. Straks zit jouw hoofd bomvol make-up inspiratie zonder dat je het gevoel hebt dat je er iets voor hebt moeten doen! En dat is heerlijk. 🙂

1. Instagram

Als je momenteel inspiratie zoekt, heb je Instagram waarschijnlijk al gebruikt. Dat je op één of andere manier toch hier terecht bent gekomen, zegt me dat je niet helemaal hebt gevonden wat je zocht. De ‘truc’ zit hem in de manier van zoeken: scroll je door je feed of het profiel van bekende guru’s? Zo ja, dan ben je daar de mist ingegaan.

Ga weg uit die feed!

Op Instagram is het een kwestie van juist zoeken: als je een bepaalde stijl of trend weet waarin je inspiratie zoekt, ga dan zoeken in hashtags die daarmee te maken hebben. Dit hoeft niet per se een ‘make-up hashtag’ te zijn, want elders vind je ook inspiratie. Wil je een zwoele smoky eye maken? Zoek dan bijvoorbeeld op #nightout. Je zal verschillende (make-up) looks en kleurencombinaties vinden die jou kunnen inspireren voor een sexy make-up look!

Ga voor onbekend!

Bekende guru’s zijn vaak geneigd om trouw te blijven aan hun eigen stijl. Niks mis mee, maar op een gegeven moment geven de looks je geen nieuwe inspiratie meer. (Ook al zijn ze nog zo prachtig!) Daarentegen zijn er ontelbaar veel onbekende make-up liefhebbers die je wel kunnen inspireren. Door te zoeken op #undiscovered_muas of door volgers van je lievelings guru’s door te spitten, kun je deze mensen vinden.

make-up inspiratie

2. Facebook

Ik vind heel veel inspiratie op Facebook, doordat ik in verschillende make-up groepen zit. In deze groepen plaatsen mensen hun eigen looks, looks van anderen en viral looks. Voorbeelden hiervan zijn Makeup Addicts (internationaal) en Beauty Squad (Nederlands). Deze groepen zijn natuurlijk ook bedoeld om tips te delen.

In die groepen kun je eventueel een bericht plaatsen en vragen om inspiratie. Er zijn vast mensen die iets willen laten zien!

3. Real-life mensen!

“‘Real-life mensen’? Alle mensen zijn toch ‘real-life‘?” Ja, dat klopt. Maar zo bedoel ik het niet! Met real-life mensen bedoel ik de mensen die ik daadwerkelijk tegenkom. Op straat of in winkels zie ik altijd wel een paar mensen die mij inspireren. Zo liet ik mij laatst inspireren door een medewerkster van de NYX store in Amsterdam die een blauw lippie droeg. Ik vond dit zo prachtig, dat ik dit zelf ook ging doen. Zo simpel kan het weleens zijn! Dus hup, ga de straat op.

festival makeup look 2017

Dit waren mijn grootste inspiratiebronnen! Hopelijk heb ik je hiermee voldoende kunnen helpen. Het is een kwestie van goed zoeken en goed kijken. Aan het begin zal het wat lastig zijn, maar je zal er steeds handiger in worden!

Waar vind jij de meeste make-up inspiratie?

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter
Facebook

2 thoughts on “Waar haal je make-up inspiratie vandaan?

  1. Tof artikel! Ik denk dat vooral Instagram een inspiratiebron is voor mij, maar vaak vind ik het ook gewoon leuk om wat te proberen en te zien waar ik uit kom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *