Deze lipkleur vinden mannen het meest sexy

Heb je altijd al willen weten welke kleur lippenstift mannen het meest aantrekkelijk vinden? Het antwoord ligt best wel voor hand! Hier lees je waarom je déze specifieke kleur het beste kan dragen bij een afspraakje…

Vandaag is rood…

Ja, mannen vinden rode lippenstift het meest aantrekkelijk. Geen verrassing, eigenlijk. Mannen weten zelf misschien niet eens waarom, maar de wetenschap weet het wel!

meest sexy lippenstift

#science

Er zit dus een ware wetenschap achter de theorie dat rode lippenstift het meest sexy is. Zo is een groter contrast tussen de lipkleur en de omliggende huid een teken van vrouwelijkheid, en rode lippenstift helpt daar een handje bij.

Goed doorbloede (en dus rode) lippen zijn ook een teken van een hoger oestrogeenniveau aka meer vrouwelijkheid en een hoger libido!

Mannen schijnen tevens langer te kijken naar vrouwen die rode lippenstift dragen dan naar vrouwen die roze lippenstift dragen. Dus als je zijn blik wil vangen, kun je het beste rode lippenstift dragen!

Naast wetenschap is je gevoel ook belangrijk: je voelt je waarschijnlijk een stuk zelfverzekerder met (rode) lippenstift op en dat is natuurlijk woest aantrekkelijk! Niet alles hoeft bepaald te worden door de wetenschap. You do you.

Bron (met referenties): beauty-review.nl