rode lipstick

De beste rode lipsticks (high-end & budget)

Ik krijg regelmatig de vraag van mensen uit mijn omgeving: “welke rode lipstick raad jij voor mij aan?“. Er zijn verschillende merken en kleuren die ik aanraad, maar ik kom er in zo’n gesprek nooit aan toe om al mijn favorieten te bespreken. Meestal blijft het bij één favoriet, vaak nog een dure lipstick ook. Bij deze zet ik meerdere favoriete rode lipsticks op een rij, high-end én budget lipsticks.

1. MAC Cosmetics Ruby Woo

Dit is de beste rode lipstick die ik kan aanraden. Zover ik weet, staat hij bij iedereen prachtig. Hij gaat niet snel van je lippen, dus je hoeft hem tijdens het stappen amper bij te werken. (Tenzij je ineens wild staat te zoenen, natuurlijk.) De lipstick heeft een extreem matte finish en kan daardoor wat droog aanvoelen. Doe een beetje vaseline op je lippen voordat je het aanbrengt, en je hebt geen probleem. Top product!

2. Jeffree Star Cosmetics Checkmate & Cherry Wet

Als ik naar een festival ga, kies ik altijd voor een lippie van Jeffree Star. Je hoeft er nooit over na te denken of het uitsmeert of afgeeft. Ik heb zelf enkel de rode kleuren Checkmate en Cherry Wet, maar Jeffree Star heeft tal van rode liquid lipsticks in het assortiment. De lipsticks voelen zo licht als een veertje. Én ze zijn (in tegenstelling tot Ruby Woo) kiss-proof!

3. Etos Color Care lipstick

De Etos Color Care lipsticks kosten maar €3,99 en zijn kwalitatief vergelijkbaar met lipsticks van MAC Cosmetics. Mijn Etos Color Care lipstick was mijn állereerste rode lipstick. Hij heeft me nooit teleurgesteld in alle jaren dat ik hem bij me had. Dat kun je niet altijd zeggen over mannen… Deze lipstick heeft ook een matte finish.

4. Essence stay matt lip cream

Deze lipstick is super goedkoop, maar ik vind hem nog steeds prachtig. Hij voelt zacht op de lippen en ruikt erg lekker (naar vanille misschien?). Ik droeg deze het liefst dagelijks in de tijd voordat ik high-end lipsticks had. Old, but gold.

5. Make up Factory Magnetics Lips Sheer Carmine

Ik kreeg deze lipstick van Make up Factory om een review over te schrijven. Hij is heel erg gepigmenteerd (dus uitkijken bij het aanbrengen) en heeft een semi-matte finish. Dit is de enige lipstick in de lijst van beste rode lipsticks die je lippen gehydrateerd houdt. Vooral in de extreem droge en warme periodes van het jaar een toppertje om te hebben!

The Make up Factory Magnetic lips Sheer Carmine

Ik wil nog wel even opmerken dat dit voornamelijk kleuren en finishes zijn die werken bij mijn eigen huidskleur en -type. Ruby Woo en lipsticks van Jeffree Star werken zo goed als universeel, maar dat durf ik niet over de andere lipsticks op de lijst te zeggen. Als je de perfecte kleur wil vinden, zou je een random MAC store in kunnen lopen en vragen welke lipstick het beste matcht met jouw huid. Desondanks, zijn dit de favorieten die ik mensen aanraad als ze ernaar vragen!

When in doubt, wear red.