l'oréal mascara review

Miss verkiezing: welke L’Oréal mascara is het beste?

Onlangs heeft L’Oréal Paris de Miss Baby Roll mascara uitgebracht. Ik als enthousiasteling (wat een correct woord is, overigens) moest deze mascara hebben! Ondertussen heb ik alle ‘originele’ mascara’s van de Miss lijn van L’Oréal geprobeerd. In plaats van het maken van een review van de Miss Baby Roll mascara, leek het mij leuker om alle Miss mascara’s met elkaar te vergelijken: welke is vandaag de winnaar van deze Miss verkiezing?

l'oréal mascara review

Het spijt me dat ik niet kan photoshoppen en de bovenstaande foto in elkaar heb moeten zetten met Paint. Op de afbeelding zie je wel alle Miss mascara’s die ik heb geprobeerd: de nieuwe Miss Baby Roll, de voorganger Miss Hippie en de originele Miss Manga. Ik heb geen ‘funky’, extra black of waterproof versies van alle mascara’s. In die zin zijn dit ‘originele’ Miss mascara’s die ik ga vergelijken.

Review Miss Manga mascara

Het leek me een goed idee om te beginnen met de allereerste mascara uit de Miss lijn. Ik heb deze meerdere malen gekocht in 2015; het jaar dat hij uitkwam. Het is nog lang mijn favoriet geweest.

review Miss Manga mascara

He unieke aan de Miss Manga mascara is dat hij een knikje in de applicator heeft. Hierdoor beweegt het borsteltje met je wimpers mee. Het borsteltje bestaat uit synthetische haartjes en heeft een dunnere punt. Met de dunnere punt kun je je onderste wimpers goed detailleren, maar bij mij veroorzaakte dit klontjes.

miss manga l'oréal mascara borstel

Volgens mijn review uit 2015 maakte de mascara zelfs de uiterste puntjes van mijn wimpers zwart en bleef de mascara de hele dag zitten. Aan de foto’s te zien, doet de mascara je wimpers scheiden. Het veroorzaakt meer volume dan saturatie. Ik hou van volume, maar ik weet dat het ook beter kan dan dit.

miss manga mascara
Lekker, die oude foto’s…

Review Miss Hippie mascara

Mijn volledige review van deze L’Oréal mascara is nog te vinden op mijn huidige website. Ik gebruikte hem voor het eerst in 2016, maar ik heb nu nog steeds wat back-ups liggen. Laat ik je eens even uitleggen waarom…

review miss hippie mascara

De Miss Hippie mascara heeft net als de Miss Manga mascara ook synthetische haartjes. Echter zijn beide uiteinden van het borsteltje wat breder dan het midden. Hij heeft ook geen knik in de applicator zitten.

Miss Hippie mascara l'oréal

De Miss Hippie mascara zorgt in vergelijking met de vorige voor veel meer saturatie. Hierdoor veroorzaakt hij ook meer klontjes en hiervoor moet je oppassen. Soms kunnen je wimpers in een stompje/klontje eindigen in plaats van een punt. Dit is moeilijk te fixen.

Ik vind het volume prima, maar ik merk dat het gedurende de dag kan zakken. Het lijkt alsof mijn wimpers ‘s ochtends na het aanbrengen meer volume hebben dan ‘s avonds.

Miss Hippie mascara

Miss Hippie mascara
Deze close-up is het mooist, dus geniet ervan zolang het in beeld is.

Review Miss Baby Roll mascara

Deze mascara is mijn nieuwste aanwinst! Ik heb hem nu een aantal dagen kunnen gebruiken en ik ben van plan om de waterproof versie mee op vakantie te nemen.

review Miss Baby Roll mascara

review Miss Baby Roll mascara

Deze L’Oréal mascara heeft een applicator van rubber in plaats van synthetische haartjes. Dit maakt de applicatie meer gecontroleerd en makkelijker. Door de applicator te draaien tijdens het aanbrengen kun je je wimpers meer volume geven. Ik vind het wel jammer dat de rubberen puntjes op de applicator klein zijn. Hierdoor kun je stukjes overslaan.

miss baby roll mascara l'oréal

De Miss Baby Roll mascara geeft best veel volume en is iets meer gesatureerd dan de Miss Manga mascara. Hij is niet zo klonterig als de Miss Hippie mascara, maar kan de wimpers ook wat wilder doen lijken. Deze mascara lijkt dus qua saturatie tussen de twee vorige mascara’s in te zitten.

Hij scheidt wimpers ook beter dan de Miss Hippie mascara en slechter dan de Miss Manga mascara. Het is in dit opzicht een soort tussenweg. Het volume van deze mascara lijkt tot zover het beste.

miss baby roll mascara
Dit is ongeveer 10 uur na het aanbrengen. Het is wat wilder dan direct na het aanbrengen. (Als ik ‘s ochtends opsta is er nog geen licht buiten, sorry!)

Welke L’Oréal mascara is het beste?

Nu alle mascara’s zijn besproken kan er een conclusie getrokken worden! Alle mascara’s hebben hun slechte en goede kanten; het is een kwestie van smaak welke jij het beste vindt.

Mijn winnaar van deze Miss verkiezing is toch de Miss Baby Roll mascara. Ik vind het volume het beste en hij veroorzaakt minder klontjes dan mijn tweede plek, de Miss Hippie mascara. De Miss Manga vind ik uiteindelijk het minst fijn door weinig saturatie. Ik heb graag wat meer saturatie in mijn mascara, zodat mijn wimpers wat dikker en zichtbaarder zijn.

 l'oréal miss mascara's
De winnaar en tweede plek.

Het was weer een spannende verkiezing… Ik geloof dat ik de juiste keuze heb gemaakt, maar ik zou ook echt niet zonder mijn Miss Hippie kunnen. Deze is bijvoorbeeld leuker voor feestjes dan de Miss Baby Roll!

De mascara’s zijn te koop bij o.a. het Kruidvat en de Etos. Afhankelijk van het filiaal hebben ze bepaalde mascara’s wel of niet. Ze kosten €9,99 tot €11,99 per stuk. Ik heb ze allemaal zelf aangeschaft.

Heb jij een van de Miss mascara’s? Hoe bevalt het?

Liefs,

Evy

3 gedachtes over “Miss verkiezing: welke L’Oréal mascara is het beste?”

  1. Leuke verkiezing! Ik heb denk ik nog nooit een L’Oréal mascara gebruikt. Op het moment is eentje van Catrice favoriet. Hier vind ik hippie het beste, maar puur omdat ik nu geen goed beeld heb van Baby doll na het aanbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *