salt of the earth deodorant

Eerste indruk Salt of the Earth deodorant

Ik kreeg een tijd geleden twee deodorants van het merk Salt of the Earth opgestuurd. Dit merk focust op het verkleinen van de ecologische voetafdruk in de cosmetica! Een erg belangrijk doel; maar het product moet natuurlijk ook werken. In deze blog review ik de deodorant.

salt of the earth deodorant

Review Salt of the Earth deodorant

Ik heb twee producten mogen ontvangen van Salt of the Earth: een roll-on deodorant en een natural deodorant crystal (unscented). Beide producten zijn vegan en niet getest op dieren.

De roll-on deodorant is 100% natuurlijk en is verkrijgbaar in twee geuren; Lavendel & Vanille, en Amber & Sandalwood. Ik heb de Amber & Sandalwood ontvangen. Deze geur is zoet, maar niet enorm sterk aanwezig. (Dat vind ik een voordeel!) Verder, deze deo:

  • is één van de eerste hervulbare roll-on deodoranten op de markt;
  • heeft een grotere rolbal voor fijnere aanbreng;
  • is volledig recyclebaar, en is gemaakt van gerecycled plastic.

Ik vind hem erg fijn om te gebruiken en lekker ruiken, dus het zijn alleen maar pluspunten dat het ook nog eens ecologisch verantwoord is. 🙂

Anders dan de roll-on deo, is de unscented deodorant crystal een geurloze anti-transparant die je moet activeren met water. Het is parfum- en alcoholvrij. Door deze Crystal te gebruiken, verminder je het zweten gedurende de dag (en zelfs langer). Ik vind het fijn om deze direct na het douchen te gebruiken. En het werkt echt! Al vind ik het prettiger om deze vooraf aan de roll-on deodorant te gebruiken, zodat ik alsnog lekker fris ruik. De Crystal is dan een fijne extra aanvulling. 🙂

Om deze blog af te sluiten: de deodorant presteert over het algemeen als vele anderen, maar het is beter voor het milieu. De prijs is verder oké. Aan jou om de afweging te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *