Vichy Dermablend 3D Correction foundation

Review Vichy Dermablend 3D Correction foundation

Onlangs ontving ik de Vichy Dermablend 3D Correction foundation om uit te testen. Deze foundation is bedoeld voor de onzuivere huid; prima voor mij dus. Ik heb het nu een tijdje gebruikt en ik heb mijn mening klaar staan. Is deze foundation dekkend? Werkt het tegen onzuiverheden? Is het lang houdbaar? Je leest alles hier!

Vichy Dermablend 3D Correction foundation

Vichy Dermablend 3D Correction foundation

Deze Vichy foundation bevat bestanddelen die werken tegen een onzuivere huid, puistjes om precies te zijn. Dit zijn salicylzuur voor het verbeteren van de huid en eperuline voor een kalmerend effect. Beide stoffen worden vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten bedoeld voor acne en anti-aging. Dat belooft veel goeds!

Daarnaast heeft de foundation een SPF van 35. Dat gaat onder andere huidveroudering tegen. Bij de donkerdere tinten is de factor wat lager dan bij de lichtere tinten foundation. Ik probeer hier de tint 15 – Opal.

Vichy Dermablend 3D Correction foundation

Dekking

Ik zou de dekking van deze foundation omschrijven als medium-groot. Mijn onzuiverheden worden minder zichtbaar, maar je kan ze nog wel zien. Het is wel zo dat ze sowieso lastig te verbergen zijn. Alvast mijn excuses voor de lelijke foto’s.

Vichy Dermablend 3D Correction foundation

Review Vichy Dermablend 3D Correction foundation

Houdbaarheid

So far so good, maar houd de foundation het goed vol gedurende de dag? Voor referentie: ik maak de basis altijd af met een transparante poeder. Daarnaast heb ik de foundation meerdere malen getest met een bufferkwast en met een beautyblender. Deze foundation dekt in beide gevallen je poriën niet zo goed, maar daar zijn gelukkig primers voor.

Ik merkte dat de foundation niet goed blijft zitten op mijn neus en kin, maar ik heb nog nooit een foundation gevonden die daar wel goed blijft zitten. Dit merkte ik al binnen twee uur, maar het is ook wel het enige wat ik niet fijn vind. Verder is het me namelijk niet opgevallen dat de foundation in de fijne lijntjes gaat zitten of vettig wordt (na een lange werkdag in de horeca of een feestje). Dat is top!

Werkt het tegen onzuiverheden?

Deze vraag durf ik moeilijk te beantwoorden. Ik gebruik al tweemaal per dag verzorgingsproducten met salicylzuur, dus mocht ik veranderingen zien, weet ik niet exact wat de oorzaak is. Ik heb wel het idee dat deze foundation mijn huid tijdens feestjes beschermt tegen puistjes die ontstaan door vettigheid en zweet. Dat soort puistjes krijg ik namelijk nog regelmatig, maar heb ik de afgelopen keren niet gekregen met deze foundation op. (Sorry als dat heel vies klinkt, maar ik wil open en eerlijk zijn!)

Daarnaast ervaar ik bij het gebruik van mijn cleanser met salicylzuur dat mijn huid droog en trekkerig wordt. Bij deze foundation heb ik daar totaal geen last van, terwijl daar hetzelfde product in zit. Dat zal dan vast de werkzaamheid van de eperuline zijn! Al durf ik dat niet met 100% zekerheid te zeggen, omdat ik geen schoonheidsspecialiste ben. 🙂 Wat ik probeer te zeggen… Deze foundation heeft hetzelfde werkzame bestanddeel tegen onzuiverheden, maar dan zonder de droogte!

Vichy Dermablend 3D Correction foundation

Volgens mij is het duidelijk dat ik erg tevreden ben met deze foundation. En nee, het is geen magisch goedje dat al je onzuiverheden met een vingerknip doet verdwijnen, maar het legt wel de basis en geeft bescherming. En hij ziet er (lang) goed uit, natuurlijk. 😉

Zou jij deze foundation eens willen proberen?

Meer That Kind of Vibe zien? Volg op Facebook!

3 gedachtes over “Review Vichy Dermablend 3D Correction foundation”

  1. Wow wat een goede dekking. Deze wil ik ook wel eens proberen! En helaas bestaan er niet echt wondermiddeltjes haha. Ik ben zelf Biafine aan het testen maar ook dat is een beetje overrated denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *