urban decay troublemaker mascara

Sex proof mascara?! – Review Urban Decay Troublemaker mascara

Altijd al gedroomd van lange en mooie wimpers? Wimpers die na een potje vrijen ook nog steeds prachtig zijn? Urban Decay zou de perfecte formule hebben gevonden: de Troublemaker mascara zou je extreem lange wimpers geven en sex proof zijn! Klopt het wat ze zeggen? Kom er nu achter…

review urban decay troublemaker mascara

urban decay troublemaker mascara
*Dit product heb ik ontvangen voor persdoeleinden.

Urban Decay Troublemaker mascara

De Urban Decay Troublemaker mascara is te krijgen bij urban-decay.nlICI Paris XL en waarschijnlijk ook bij Urban Decay counters van de Hudson’s Bay. Een fullsize product kost €27,50 en een travel size product kost €15,00. Mocht je na dit artikel dus nog twijfelen om het te kopen, is de travel size een prima optie om te proberen.

De Troublemaker mascara zou je wimpers 13,7 keer meer volume moeten geven. Dat is erg specifiek, maar dat kan ik wel waarderen. (Hoe zouden ze dat uitgerekend hebben, though?). Verder zou de mascara de wimpers doen scheiden, waardoor het lijkt alsof je meer wimpers hebt. Ik ben erg benieuwd of dat waar is. En daarnaast zou de mascara natuurlijk sex proof zijn; een erg bijzondere claim!

urban decay troublemaker mascara

De mascara heeft een dubbelzijdige verpakking met een prisma-kleurig effect, aldus Urban Decay. Ik zou het eerder beschrijven als een olievlek. Ik vind het zelf erg mooi. De dubbelzijdige verpakking doet het product luxurieus lijken. I like.

urban decay troublemaker mascara

Wat mij is opgevallen, is dat de applicator erg grote haken bevat. Dit staat in de beschrijving van de mascara, maar het was toch even schrikken. Ik heb dit nooit eerder gezien!

urban decay troublemaker mascara

Daarnaast heb ik veel kleine haartjes of fibers in de mascara gezien, zoals je ziet in de foto hierboven. In eerste instantie dacht ik dat het toeval was, maar na elke ‘dip’ zag ik er steeds meer op de applicator zitten. Tijdens het aanbrengen heeft dit ook een bijzonder effect en dat zal ik zo uitleggen…

Het effect

Ik heb foto’s gemaakt van mijn wimpers voor het gebruik van de mascara en na het gebruik van de mascara. Je kunt dus zelf het verschil bekijken:

review urban decay troublemaker mascara
Voor
review urban decay troublemaker mascara
Na

De lengte en volume van mijn wimpers zijn ontzettend toegenomen. Dik pluspunt! Maar, ik vind het lastig om het niet ‘klonterig’ te maken: ik vind het moeilijk om dit te verwoorden, maar je wimpers worden gemakkelijk wat dikker en ‘spinnenpoot’-achtiger… Juist. Als je de fout eenmaal gemaakt hebt, is het niet meer terug te draaien. Ik moest er even aan wennen, maar ik kan wel zeggen dat de wimpers van mijn andere oog er al beter uitzagen. Ik geloof dat dit vanzelf goed komt.

Daarnaast, de haken van de applicator zijn zo lang dat ze langs mijn huid komen. Dit is oncomfortabel en veroorzaakt vlekken. Je veegt deze gelukkig snel weg. Wederom is dit iets om aan te wennen en waar je vanzelf handig in wordt. Als je daar geen zin in hebt, is deze mascara niet voor jou gemaakt. Ik vind het persoonlijk wel leuk om met nieuwe producten te leren omgaan. Maar dat ben ik, altijd op onderzoek uit.

Over de haartjes/fibers: ik heb met mijn eigen ogen gezien hoe ze plat werden gelegd aan mijn wimpers en op deze manier mijn wimpers verlengden. Ik vond het super tof! Ik vind het wel gek dat dit nergens staat beschreven (op websites, de verpakking, etc.). Dit roept vragen op: heeft elke mascara zulke fibers? Of is het toeval? Zo niet, waarom kan ik het dan nergens terugvinden?

urban decay troublemaker mascara

Is de mascara ‘sex proof’?

Uh, het is niet dat ik letterlijk heb gevreeën om erachter te komen of het zo is. Dat vond ik dan net too much om in een artikel te zetten. (Sorry not sorry.) Met ‘sex proof’ denk ik dat men bedoelde dat de mascara lang houdend is en tegen zweet kan. Dat is wel makkelijk te testen en te bespreken!

De mascara is lang houdend: het droogt compleet en is dus niet plakkerig. Dit laatste komt nog regelmatig voor bij andere mascara’s. Ik ben hier dus erg blij om! Het houdt de wimpers goed op hun plaats. Verder doet de mascara niet smudgen.

De mascara kan tegen zweet: de mascara is zo droog, dat de mascara moeilijk vochtig en vloeibaarder te krijgen is. Dit werkt goed tegen zweet! Tip: verwijder de mascara met een make-up remover olie.

Bij teveel wrijving kan de mascara stukjes achterlaten; ik gok dat dit stukjes fibers zijn. Deze zijn weg te vegen en laten geen vlekken achter. Nogmaals, de mascara smudget dus niet! Het maakt je wimpers wel iets minder vol.

urban decay troublemaker mascara

Conclusie review Urban Decay troublemaker mascara

Ja, de mascara is ‘sex proof’ verklaard! Het effect is mooi, maar je moet waarschijnlijk even wennen aan de manier van aanbrengen. De haakjes en fibers zorgen ervoor dat je er anders mee moet omgaan dan dat je gewend bent bij andere mascara’s. Deze mascara is desondanks het proberen waard. En mocht je de full size te duur vinden om ‘even te proberen’, kun je ook een travel sized mascara kopen.

Wat vinden jullie van het effect?

Liefs,

Evy

2 gedachtes over “Sex proof mascara?! – Review Urban Decay Troublemaker mascara”

  1. Haha, wat ze allemaal voor marketing verzinnen! Ik vind het resultaat niet heel mooi, voor mij te klonterig. Wel fijn dat ie dus goed blijft zitten! Ik snap wel wat ze tegen willen hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *