Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss

Review & swatches Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss

Nu de hype van matte lipsticks voorbij is, mogen de lipglosses eindelijk weer terugkomen. Veel make-up artists hebben zich al verdiept in glossy looks. Make-up merken ondertussen ook, waaronder Urban Decay Cosmetics. Urban Decay is namelijk uitgekomen met de Hi-Fi Shine Lipgloss. Ik heb 5 kleuren gekregen van Urban Decay om te kunnen testen!

Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss

Urban Decay Hi-Fi Shine Ultra Cushion Lipgloss

De Urban Decay Hi-Fi Shine Lipglosses zijn plumping lipglosses, verkrijgbaar in 20 verschillende kleuren. Er zijn drie verschillende finishes: semi-transparant, glinsterend en pigmentrijk. De kleuren zijn verdeeld in de categorieën metallic, holografisch, cream en sheer cream.

Door de vitamine E en pepermuntolie worden je lippen geplumpt; ze worden wat groter. En dat heb ik persoonlijk wel nodig bij semi-transparante lipproducten!

De Hi-Fi Shine Lipglosses zijn onder andere verkrijgbaar op urban-decay.nl voor €22,55 per stuk. Zijn ze dit geld waard?

Review Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss

Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss

Review Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss

De lipglosses zijn ware pareltjes. De verpakking vind ik prachtig en de kleuren kan ik niet weerstaan. Vooral de holografische (officele term is ‘translucent‘) lipglosses vind ik het gaafst, maar de neutrale kleuren zou ik het liefst elke dag willen dragen. Ik heb de kleuren bangcandy flipSPLfuel en midnight cowgirl.

Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss

swatches Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss
Van boven naar beneden: midnight cowgirlfuelSPLcandy flip en bang.

Wanneer je de lipgloss op je lippen doet, krijg je direct een tintelend gevoel en ruik je de mint. Ik vind mint echt heerlijk, maar ik weet dat er mensen zijn die het verschrikkelijk vinden. Mijn vriend bijvoorbeeld. Mocht je dus niet van mint houden, zou ik deze lipgloss sterk afraden. De mint blijft de gehele dag aanwezig als smaak. (Meer vreugd voor mij! I love it!)

Ik merk ook wel dat de lipgloss mijn lippen net iets groter maakt als ik net een nieuwe laag hebt aangebracht, plus de shine zorgt voor een vergrotend effect. Ik kan daarom stellen dat de lipgloss ‘plumping’ werkt, maar ik krijg er niet spontaan Kylie Jenner lippen van. Die zal ik toch nooit krijgen.

Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss midnight cowboy
Midnight cowboy
Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss fuel
Fuel
Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss SPL
SPL
Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss candy flip
Candy flip
Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss bang
Bang

De kleur van de lipglosses blijven relatief goed zitten gedurende de dag, maar om de orginele shine te behouden, moet ik mijn lippen af en toe bijwerken. Voor mij is dit geen probleem. Ik vind het wel fijn om weer dat tintelende gevoel terug te krijgen tijdens een nieuwe applicatie! Überhaupt voelt een lipgloss veel fijner dan een matte lipstick.

Waar ik wel wat ontevreden over ben, is dat twee applicators van mijn lipglosses wat schraal aanvoelen. Daarnaast vind ik het erg jammer dat één van de lipglosses niet goed sluit. Dit zou kunnen komen doordat ik eens onvoorzichtig ben geweest tijdens het sluiten van de dop. De waarheid zal ik echter nooit kunnen weten en de rest van mijn lipglosses sluit prima. Ook raad ik het af om de lipglosses te gebruiken als lip topper, omdat ze daarvoor teveel plakken en kleuren gaan verschuiven. Op zichzelf zijn ze gelukkig al erg mooi en een lippotloodje kan geen kwaad.

Van boven naar beneden: bang, candy flip, SPL, fuel en midnight cowgirl.

Al met al, ben ik erg blij met mijn nieuwe Hi-Fi Shine Lipglosses. De kleuren zijn mooi, de verpakking is mooi, de mint is heerlijk, mijn lippen worden groter… Ik kan niet klagen! Ik draag ze daarom bijna dagelijks nu. Of ze het geld waar zijn? Zeker, want ik vind ze kwalitatief veel beter dan de gemiddelde sheer lipstick van MAC die ongeveer even duur zijn én ze verzorgen de lippen. Maar als de skere student die ik ben, had ik ze waarschijnlijk niet snel zelf gekocht. Dit is letterlijk een droom die uitkomt voor mij.