the body shop black friday

Review The Body Shop Tea Tree lijn: weg met puistjes!

Met Black Friday heb ik vier items uit de Tea Tree lijn van The Body Shop gekocht. Ik wilde zo graag van mijn acne af, ik was helemaal radeloos. Deze producten zouden mijn redding moeten zijn geworden. Is dat ook zo? Lees hier mijn volledige review van The Body Shop Tea Tree lijn!

the body shop black friday

De producten

De Tea Tree producten komen in een standaard groene verpakking. Zo kun je ze makkelijk herkennen in je badkamer! Ik heb daar nu de tea tree oil, de night lotion, de skin clearing mattifying toner en de skin clearing face mask staan. Elk product gebruik ik op andere momenten.

The Body Shop Tea Tree Oil

Dit kleine flesje met tea tree oil koop je voor €10,-. Dat vind ik oprecht veel voor 10 ml, maar we moeten het ermee doen… De olie heeft volgens The Body Shop een krachtige zuiverende werking. Daarnaast heeft dit product de beste concentratie aan werkzame stoffen, vergeleken met de andere producten uit de Tea Tree lijn. Je zou dus niet zoveel hoeven te gebruiken om van onzuiverheden af te komen.

The Body Shop tea tree oil

Ik heb de olie gebruikt op plekjes die, voor mijn doen, best heftig waren. Dus rode bultjes met witte koppen (bah) of pijnlijke onderhuidse bulten. Ik geloof dat dit product een kleine boost geeft aan de routine die je al gebruikt. Zo gebruik ik al een cleanser met salicylzuur en de overige producten uit deze lijn, maar die zijn net niet genoeg om zo’n vervelende plek snel te doen verdwijnen. Met deze olie gaat het allemaal net wat sneller.

The Body Shop Tea Tree Skin Clearing Face Mask

Dit masker is een van mijn favorieten! Je gezicht gaat er van tintelen en dat vind ik heerlijk. Ook ruikt hij naar menthol. Voor mij is dat een ideale combinatie. En natuurlijk zit er wat tea tree olie in…

the body shop skin clearing clay mask

Dit kleimasker is groen van kleur en droogt relatief snel als je een dun laagje aanbrengt. Ik merk wel dat ik het soms lastig vind om het masker egaal te verdelen, maar dat vind ik verder niet storend. Het maakt ook niet heel veel uit hoe het verdeeld zit; het is enkel handig voor de droogtijd.

Het masker gebruik ik momenteel wekelijks. Ik vind het een fijne aanvulling op de rest van de producten. Het verwijdert overtollig talg, de oorzaak van acne, en is daarom voor mij erg behulpzaam. Na het wassen ziet mijn huid er fris en glad uit en daar word ik blij van.

The Body Shop Tea Tree Skin Clearing Mattifying Toner

Deze Skin Clearing Mattifying Toner gebruik ik ‘s ochtends na het cleansen van mijn gezicht. Hiervan gaat mijn huid ook tintelen en daar moet je maar net van houden. De toner maakt mijn huid matte nadat ik het heb gebruikt en geeft me het gevoel dat mijn huid kan ademen. Mijn huid voelt en ziet er beter uit na gebruik.

The Body Shop Tea Tree Skin Clearing Mattifying Toner

Een nadeel van de toner is dat het werkzame product onderin de fles blijft hangen. Je kan schudden hoeveel je wil, maar niet alles komt los. Alsnog lijkt het product wel te werken tegen mijn onzuiverheden als ik het dagelijks gebruik. Random puistjes die zomaar ergens ontstaan, verdwijnen gedurende de dag als ik de toner ‘s ochtends op doe.

The Body Shop Tea Tree Night Lotion

Ik gebruik de Night Lotion uit de Tea Tree lijn elke avond voor ik ga slapen. De Night Lotion zou hydratatie bieden naast zijn werking tegen onzuiverheden en overtollig talg.

The Body Shop Tea Tree Night Lotion

Ook dit product vind ik fijn werken tegen onzuiverheden, maar ik merk de hydratatie niet. Na het gebruik van alle Tea Tree producten de hele dag, is mijn huid juist aan de droge kant. Ik denk dus niet dat dit product ideaal is voor mensen met een droge huid. Maar ik moet zeggen, als je graag van puistjes af wil, is dit product de kers op de taart. De gehele combinatie van de producten doet puistjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

review the body shop tea tree

Mijn acne is zichtbaar minder geworden sinds ik deze producten ben gaan gebruiken. Ik ben van plan om het gebruik door te zetten met de hoop dat er uiteindelijk geen spotje meer te zien is. Dat gaat lastig worden, maar deze producten doen me geloven dat het kan!

Hebben jullie ooit een product geprobeerd uit de Tea Tree lijn?

Liefs,

Evy

3 gedachtes over “Review The Body Shop Tea Tree lijn: weg met puistjes!”

 1. Ik heb deze lijn nog nooit geprobeerd, maar hij klinkt goed! Ik heb helaas ook wat droge plekjes (gecombineerd met vettigheden en acne), dus weet niet zeker of deze lijn iets voor mij is.

  1. Hoi Kayleigh!

   Ik gebruik de producten nog steeds; ik heb ook een aantal andere producten uit de tea tree oil lijn toegevoegd aan mijn routine. Een daarvan is bijvoorbeeld een ander nachtmasker (meer gel-achtige structuur).

   De producten werken nog erg goed tegen opkomende puistjes en het vermindert mijn acné, maar helaas is mijn acné nog niet verholpen. De reden is waarschijnlijk dat het hormonaal is. Hiervoor wil ik binnenkort naar de dokter gaan. Altijd goed om even te checken!

   Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb geholpen! Als je meer vragen hebt hoor ik ze graag!

   Liefs,
   Evy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *