review sans soucis

Review Sans Soucis Illuminating Pearl

Sans Soucis was voor mij nog onbekend, totdat ik een pakketje met producten opgestuurd kreeg. Deze producten komen uit de ‘Illuminating Pearl’ lijn van Sans Soucis. Dit was meer dan een maand geleden, dus ik heb ruim genoeg tijd gehad om de producten uitgebreid te kunnen testen. Wat vind ik ervan?

review sans soucis

Review Sans Soucis

De producten uit de Illuminating Pearl lijn dragen een steentje bij tegen huidveroudering door gebruik te maken van o.a. parelproteïne. Ik heb uit deze lijn de 24H Care dagcrème, de Gel Mask, en de Eye Care kunnen testen.

Dan denk je misschien: “Evy, je bent 22 jaar oud. Hoezo heb je producten nodig tegen huidveroudering?”. Nou, voorkomen is beter dan genezen. Plus, na een hele dag druk bezig zijn op stage heb ik zéker stress-rimpels op mijn voorhoofd staan. En vermoeide ogen heb ik dag in dag uit. Daarbij was ik ook erg benieuwd of de producten iets konden doen voor mijn droge huid wat gecombineerd is met een vette T-zone. Vreselijke samenstelling…

Illuminating Pearl 24H Care

De 24H Care dagcrème van Sans Soucis verraste me toen ik het voor het eerst gebruikte: het voelde niet vet aan. Bij nadere inspectie kwam ik erachter dat deze anti-huidveroudering crème geen zonnefactor bevat – de reden dat het niet vet aanvoelde. Hierdoor kreeg ik mijn twijfels over de werking van het product. Een zonnefactor wordt namelijk vaak gebruikt tegen huidveroudering (met een reden).

Maar naar mate ik het vaker gebruikte, merkte ik dat het product alsnog een positief effect had op mijn huid. Droge plekjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Ook zorgde het kleine glansje ervoor dat ik er levendiger uitzag. Meer glow, om het zo maar te zeggen. Aan het eind van een lange werkdag merkte ik ook vaak dat ik geen stress-rimpeltjes had gekregen. (Af en toe natuurlijk nog wel, maar niet meer zo intens als ik gewend ben.) Het enige nadeel dat ik ben tegengekomen is dat de dagcrème heel snel los kan laten zodra je een beetje zweet, na een fietstocht bijvoorbeeld. Het wordt dan ook wit.

Dit product zal ik in de toekomst blijven gebruiken, omdat ik de directe voordelen wel erg fijn vind. Maar als ik toch meer bescherming wil tegen huidveroudering op het lange termijn, zal ik alsnog gaan kiezen voor een dagcrème met een zonnefactor.

Illuminating Pearl Eye Care

Illuminating Pearl Eye Care Sans Soucis

De Illuminating Pearl Eye Care vind ik heerlijk om te gebruiken als ik mezelf wat extra’s wil geven. De applicator is heel verkoelend. Met warm weer gebruik ik hem dus net iets vaker. De crème is een beetje dik en plakkerig, en geeft enorm veel glans. ‘s Avonds voor het slapen gaan kan ik het lekker dik opsmeren. Voor het begin van een werkdag ‘blend’ ik het zo goed mogelijk uit. De glans verbergt mijn donkere kringen dan een beetje.

Ik heb geen kraaienpootjes, dus ik kan niet zeggen of het hier een effect op heeft. Maar het voelt heel voedend aan, en mijn ogen zien er minder moe uit bij gebruik. Zoals ik al zei, ik vind het fijn om het als een extraatje te gebruiken in mijn verzorgingsroutine.

Illuminating Pearl Gel Mask

Illuminating Pearl Gel Mask Sans Soucis

Dit masker vind ik héél bijzonder. De Illuminating Pearl Gel Mask lijkt op een soort ‘jello‘ vol met kleine pareltjes. Deze pareltjes lossen op als je genoeg wrijft/smeert. (Dit kost wel wat tijd, uit mijn ervaring.)

Ik gebruik het masker als ik mijn huid wil voeden om droogheid en een teveel aan talg aanmaak te voorkomen. Na gebruik voelt mijn huid wat steviger aan (het anti-huidveroudering effect), en minder droog.

Ik vind dit masker fijn om te gebruiken als ik in mijn wekelijkse masker-sessie even geen zin heb in uitdrogende anti-acne maskers. Ook is een tekort aan vocht één van de redenen dat je gevoelig voor acne kan zijn. Dit masker kan voor mij in ieder geval geen kwaad.

review sans soucis illuminating pearl

Conclusie

De producten vallen in de smaak, ondanks dat ik nog weinig tekenen van huidveroudering heb. De producten werken goed tegen een vermoeide uitstraling en stress-rimpels – iets wat je op elke leeftijd tegen kan komen. De paar benoemde nadelen zijn te overzien en mee te werken.

Producten van Sans Soucis kan je aanschaffen op hun eigen website, in salons en drogisterijen, en bij Douglas.