Revolution conceal & define concealer

Review Revolution conceal & define

Wooh. Het voelt als een eeuw geleden dat ik mijn laatste review schreef. Ik moet toegeven dat ik zo druk ben met mijn voorbereidingen voor Australië dat het beautybloggen mij soms ontgaat. Maar, mijn liefde voor beauty blijft en heeft ditmaal geresulteerd in de aankoop van een nieuwe concealer: de Revolution conceal & define (liquid concealer).

Revolution conceal & define concealer
Revolution conceal & define (C1)

Review conceal & define van Revolution

Ik ben bijna door mijn “oude” concealers heen, en zocht laatst op het internet naar een budget-vriendelijke concealer. Ik kwam toen de conceal & define concealer van Revolution tegen. De aankoop was snel gedaan; en de bezorging ook.

Ik kocht de liquid concealer in de kleur C1 – lichte huid, neutrale ondertoon. Door aankopen in het verleden wist ik dat dit een goede match zou worden. En dat bleek ook! Thank god.

Aanbrengen

Ik gebruik de concealer op mijn donkere kringen, op onzuivere plekjes, en ik gebruik hem om cut creases te maken.

De concealer is extreem gepigmenteerd. Je hebt maar een klein beetje nodig voor een groot effect. Ik merkte dat ik na het aanbrengen vlug moet gaan blenden met een sponsje. Het wordt anders heel moeilijk, omdat de concealer snel opdroogt.

voor de concealer
Voor het aanbrengen
conceal & define concealer
Na het aanbrengen & blenden

Finish

De concealer droogt matte. Ik ben daar normaal gesproken fan van, maar ik ben bij deze concealer van Revolution een beetje in dubio: het is zo matte dat het droge plekjes benadrukt. Dus kleine tip: gebruik een hydraterende primer voordat je de conceal & define aanbrengt.

Het pigment, matte finish en “droogheid” maken de concealer ideaal voor cut creases. Je ooglid is in no-time opgedroogd zodat je snel verder kan met je look.

cut crease conceal & define
De concealer op het bewegend ooglid.
review revolution makeup oog
De finished look!

Houdbaarheid

Damn, blijft deze concealer lang (goed) zitten! Mijn huid kan aardig vettig worden over de loop van de dag, maar deze concealer lijkt alles (dus ook mijn vettige huid) te overleven. Je moet je wel afvragen of je je huid zoveel wil uitdrogen elke dag. Maar… aangezien ikzelf niet élke dag concealer gebruik, wordt deze concealer sowieso mijn nieuwe standaard.

review conceal & define concealer
De full look!

Conclusie: ik ben fan. Voor €4,99 voor deze concealer kun je niet lijden. Goede pigmentatie, matte finish, wat uitdrogend, wel lang houdbaar. Duidelijk meer plusjes dan minnen!

Je kan de conceal & define o.a. kopen bij ASOS.