Primark lip liner pencils

Review Primark lip liner pencils: goedkope lip potloden

Lip potloden zijn erg handig om te hebben, maar ze kunnen erg duur zijn! Voor een lip potlood van MAC betaal je bijvoorbeeld al snel twintig euro. Ik ben daarom op zoek gegaan naar goedkope lip potloden die ook goed zijn. De Primark lip liner pencils zouden een goede oplossing kunnen zijn. Ik heb er vijf getest!

Primark lip liner pencils

Primark lip liner pencils

De lip potloden koop je bij de Primark voor €1,50 per stuk! Dat is spotgoedkoop en er zijn ook nog veel kleuren te verkrijgen! Het lijkt wel een sprookje, maar enkel als de kwaliteit goed is. Daar komen we elk moment achter. 😉

Hoeveel kleuren er in de winkel lagen toen ik de lip potloden kocht, weet ik niet meer. Het zullen er ongeveer tien geweest zijn en ik heb er vijf van gekocht. Dit zijn de kleuren biscuit, toffee, midnight, bordeaux en scarlet.

goedkope lip potloden primark

Swatches Primark lip potloden

Ik heb elk van de lip potloden geswatcht op mijn arm en op mijn lippen. Ik heb mijn lippen na elke swatch schoongemaakt met babydoekjes (sorry not sorry) en een beetje gedekt met de foundation dat nog op mijn beauty spons zat.

swatches primark lip liner pencils
Van link naar rechts: scarlet, midnight, bordeaux, biscuit, toffee.

Ik heb geen van de foto’s bewerkt naast het bijsnijden. De kleuren zijn alsnog niet helemaal zoals ik ze in het echt zou waarnemen, maar het is wel erg close. Bijvoorbeeld, midnight op de bovenstaande foto lijkt erg bruin/rood, maar is in werkelijkheid écht donkerpaars. Het zijn kleine verschillen.

biscuit primark lip liner pencils
Biscuit
toffee primark lip liner pencils
Toffee
midnight primark lip liner pencils
Midnight
bordeaux primark lip liner pencils
Bordeaux
scarlet primark lip liner pencils
Scarlet

De kleuren met een paarse tint erin, midnight en bordeaux, swatchen slecht. Ze zijn heel ‘patchy’ en zijn minder creamy dan de anderen. Paarse kleuren zijn sowieso lastig om goed te fabriceren, en ik had dus eigenlijk niet veel meer moeten verwachten.

Scarlet is het meest creamy, maar geeft ook snel af: ik kwam met mijn vinger langs mijn lippen en dat is helaas terug te zien op de foto. In tegendeel met de andere lip potloden heeft scarlet een satin finish in plaats van een matte finish. Ik vraag me af of dat te maken heeft met de creamy feeling. (Wat een rare woorden gebruik ik toch altijd om makeup te beschrijven…)

Review Primark lip liner pencils: go or no-go?

Om mee te beginnen: ik vind dat de kwaliteit per potlood verschilt. Daarnaast is de kwaliteit ook afhankelijk van hoe je een lip potlood aanbrengt. Scarlet geeft erg veel af en midnight is heel patchy. Scarlet, biscuit en toffee zou je eventueel in hun eentje kunnen dragen, maar midnight en bordeaux kan je enkel als liner gebruiken. De potloden doen helaas je lippen verkleuren.

goedkope lip potloden
Alsof ik nog lippenstift op heb… Thanks, Scarlet.

Als je extreem matte lippen wil, raad ik het aan om de lip potloden te setten met een transparante poeder zodat ze minder snel in de lijntjes dringen en minder snel gaan glanzen. Ik heb tot zover ook nog niet kunnen merken of de potloden in de lijntjes dringen, maar glanzen doen ze meer naarmate je ze langer draagt. Dat vind ik persoonlijk niet fijn.

Verder vind ik het wel heel fijn dat ik nu voldoende lip potloden heb voor (bijna) elke kleur in mijn lipstick stash. En dat voor €1,50 per stuk. Voor de prijs zeg ik GO als je net als ik je makeup collectie wil aanvullen.

primark lipliner pencils

Jullie hebben nu gelezen wat ik van deze goedkope lip potloden vind. Dan is het nu tijd voor een dilemma: heb je liever één MAC lip potlood of heb je liever 13 Primark lip potloden voor dezelfde prijs? Laat het me weten!

Liefs,

Evy

3 gedachtes over “Review Primark lip liner pencils: goedkope lip potloden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *