Primark Glitter Junkie festival collectie

Review Primark Glitter Junkie: yay of no way?

Primark heeft dit jaar een nieuwe festivalcollectie genaamd ‘Glitter Junkie‘. Voor een spotprijsje kunnen alle glitter junkies onder ons dus hun slag slaan! Maar niet alle items van deze collectie zijn even leuk… Lees hier wat je vooral niet moet kopen, en wat je vooral wél moet kopen.

Primark Glitter Junkie festival collectie

Review Primark Glitter Junkie collectie

Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, ben ik een enorme Glitter Junkie. Ik voelde me daarom geroepen om een verzameling aan spullen van deze collectie te kopen en te reviewen. Ik merkte in de Primark al duidelijk dat niet iedereen zo’n glitter fan was omdat veel mensen grapjes maakten over de items, maar dat laat mij niet afschrikken. Als ik wil shinen, ben ik niet te stoppen!

Ik heb een topje, face gems, body and hair stencils, metallic body dust en body glitter. Ik wilde van elk onderdeel uit de collectie iets meenemen.

Primark Glitter Junkie festival collectie

Primark Glitter Junkie top

De kleding van Glitter Junkie is ontzettend leuk. Mensen in de buurt konden niets anders roepen dan “leuk voor de toppers of carnaval” en “wie gaat dit nou dragen?”. Uhm, ik dus! Maar niet naar de supermarkt ofzo.

De roze top zit vol met dunne iridescent plastic hangers. Deze hangers kleuren blauw, groen, roze en geel in het licht. Ik vind de top geweldig voor ‘extra’ festivals, zoals Sziget en Milkshake Festival. Een groot nadeel is echter dat de hangers er mega snel vanaf vallen. Ik gok dat je na 1 dag dansen geen hangers meer over hebt. Maar ik vind dat oké voor eenmalig 8 euro. Ik ga het waarschijnlijk toch alleen gebruiken voor foto’s.

Primark Glitter Junkie festival kleding collectie

Primark Glitter Junkie self adhesive face gems

Ik leef voor mooie face gems! Bij de Primark hebben ze meerdere setjes face gems, boob jewels en booty jewels. De groen-goude face gems vond ik het leukst van allemaal.

De face gems zijn een beetje scheef geplaatst op de stickers, maar dat zie je niet goed. Je krijgt gelukkig ook erg veel schitterende steentjes bij het setje. Bij mijn vaste websites voor face jewels, The Gypsy Shrine en Sophie Hannah Beauty, kosten setjes minstens drie keer zoveel. Voor 3 euro kan ik zo’n setje dus echt niet laten liggen.

Primark Glitter Junkie festival collectie face gems

Primark Glitter Junkie body and hair stencils

De stencils leken mij erg handig om glitter mee te plaatsen in leuke figuren. In de praktijk viel dit echter erg tegen, zoals je kunt zien op de foto’s. Ik vind 5 herbruikbare stencils voor 2 euro alsnog een goede deal, maar ik ga ze niet meer gebruiken voor glitter.

Primark Glitter Junkie festival collectie stencils

Primark Glitter Junkie festival collectie stencils

Primark Glitter Junkie festival collectie stencils

Primark Glitter Junkie body glitter

Ik kocht een potje body glitter, omdat glitter toch wel de essentie is van deze collectie. Wat ik niet verwachtte, is dat deze glitter al in gel zit. Je kan het direct op je lichaam smeren, maar ik vind dat niks. De glitters zelf vind ik wel mooi, maar het smeersel is niet zo geconcentreerd als ik had gewild. Het kostte 2 euro.

Primark Glitter Junkie festival collectie body glitter

Primark Glitter Junkie festival collectie body glitter

Primark Glitter Junkie metallic body dust

Deze body dust is wat ik het meeste aanraad van de collectie. Het is rosé goud en niet te weerstaan. De swatch ziet er prachtig uit. Ik wil dit ooit over mijn hele lichaam poederen, haha. De kleur en functie doen me erg denken aan de glittering pom pom van Fenty Beauty. Maar dan meer dan tien keer zo goedkoop en iets minder leuk.

Primark Glitter Junkie festival collectie metallic body dust

Primark Glitter Junkie festival collectie metallic body dust

De face gems en metallic body dust moet je absoluut meenemen als je bij de Primark bent; de stencils en body glitter kan je achterwege laten. De kleding kan je ook nog wel even checken, maar denk eraan dat de glitter er snel vanaf valt.

Conclusie: de festival collectie is een geweldig idee geweest, maar niet alle items zijn even goed uitgewerkt.