Review NARS CLIMAX mascara

Mascara’s gaan helaas niet voor altijd mee. Een paar weekjes terug was het tijd om van mijn oude vertrouwde mascara‘s over te stappen naar iets nieuws. De NARS CLIMAX mascara leek mij wel wat. Is het voor 25 euro de prijs waard? Ik vertel het je hier in deze review.

NARS CLIMAX mascara review

Review NARS CLIMAX mascara

Ik heb al eens eerder van het merk NARS kunnen ‘proeven’ toen ik eens een highlighter had geleend van iemand. Het smaakte naar meer. Toen ik later reclames en sponsored posts zag voor de CLIMAX mascara, had ik gelijk interesse.

Uiterlijk

De verpakking en huls trokken enorm mijn aandacht. Het doosje is mat en voelt gaaf aan. Daarnaast is de huls zo uniek vormgegeven. Ik heb nooit zoiets eerder gezien. Er zit ook flink wat gewicht aan de mascara en dat geeft een rijk gevoel in de hand. Pure luxe!

review NARS CLIMAX mascara
NARS CLIMAX mascara

Eerste indruk

Toen ik de dop open draaide en voor het eerst naar de borstel keek, kreeg ik de indruk dat het wel erg veel leek op de Better Than Sex mascara van het merk Too Faced. Ik was wel fan van het effect van deze Too Faced mascara, maar ik wilde meer dikheid en houdbaarheid van de NARS mascara.

Het aanbrengen gaat minder soepel dan ik van tevoren had verwacht, omdat het een wat dikkere consistentie heeft vergeleken met andere mascara’s. Het kost iets meer moeite om alle wimpers gedekt te krijgen (vooral de onderwimpers), maar het effect mag er wezen. Kijk zelf maar:

geen mascara
Mijn wimpers zonder mascara
Review NARS CLIMAX mascara
Mijn wimpers met de NARS CLIMAX mascara

Kwaliteit

Het liftende en contrasterende effect van de mascara is wel bewezen met de foto’s, maar hoe zit het met de rest van de kwaliteit? Ten eerste, in vergelijking met veel andere mascara’s, brokkelt de NARS CLIMAX mascara niet af gedurende de dag. Door de quarantainetijd heb ik mezelf aangeleerd in mijn ogen te wrijven wanneer ik moe ben (oepsie), en waar andere mascara’s er dan half vanaf vallen, blijft deze CLIMAX netjes zitten.

Ten tweede, heb ik ook gecheckt of de wimpers niet uitzakken over de dag heen. Tot zover is me niks opgevallen. En geloof me… als ik zoiets opmerk, ben ik echt mad. De krul blijft er gelukkig lekker in!

Ik ben over het algemeen erg tevreden, en toch had ik de mascara graag net iets zwarter willen hebben. Dan was de mascara de naam “CLIMAX” écht waard. Ik gok dat het te maken heeft met die dikke consistentie.

Wimper focus

Vegan of dierproefvrij?

Dus, joepie, ik blij dat ik weer een fijne mascara in huis heb gehaald. En toen bedacht ik me ineens: is de mascara eigenlijk wel vegan of dierproefvrij? Ik zag in de ingrediënten dat er synthetische bijenwas was gebruikt, en dus geen échte bijenwas. Het zou een mooie bijkomer zijn als de mascara vegan was.

Maaarr… Ik ben gaan Googlen naar de andere ingrediënten in de mascara, zoals “palmitic acid”. Dit ingrediënt kan zowel uit dieren als uit planten worden verkregen. Er staat nergens beschreven waar het product van gewonnen is, en of überhaupt de mascara wel vegan is. Bij deze denk ik dus helaas dat de mascara dus niet vegan is.

Verder geldt in Europa dat er niet meer op dieren getest mag worden voor cosmeticadoeleinden, maar helaas verkoopt NARS ook in China waar dit juist verplicht is. Jammer jammer.

Mocht Engels je lekker liggen en wil je meer weten over NARS, dan raad ik deze link aan.

NARS CLIMAX mascara geprobeerd

Conclusie

Ik vind het een fijn product waar ik zeker eens in het half jaar 25 euro voor over heb. Maar, de eerstvolgende keer dat ik een nieuwe mascara moet gaan kopen, zal ik waarschijnlijk iets nieuws proberen. Dat komt doordat de NARS CLIMAX niet 100% aansluit bij mijn persoonlijke voorkeuren, plus het is niet vegan en dierproefvrij.

Wil je de mascara zelf eens proberen, dan kan je hem aanschaffen bij de Bijenkorf.