review mineralissima

Review Mineralissima – vegan & cruelty free makeup

Vegan makeup wordt gelukkig steeds populairder. Er komen hierdoor meer cosmeticamerken op de markt die vegan en cruelty free zijn. Mineralissima is zo’n merk dat lief is voor de natuur en je huid. Lees hier een volledige review!

review mineralissima

Review Mineralissima

Ik heb een aantal producten van Mineralissima gekregen om te proberen. Ondertussen heb ik deze (naar eigen zeggen) vaak genoeg gebruikt om een review te kunnen schrijven. Ik kreeg een kwast, een highlighter (afterglow), blush (Sneaky Blusher), concealer (Papaya) en lipstick (Evi).

Mineralissima is in 2007 opgericht in Nederland. Er is een showroom in Hoofddorp, maar je kan de producten ook verkrijgen via de website en bij verschillende verkooppunten door het land. De producten zijn zogenaamde ‘minerale makeup‘. Dit houdt in dat ze gemaakt zijn van producten die uit de aarde te verkrijgen zijn, mineralen dus. Dit zou beter zijn voor je huid.

Natuurlijke lippenstift Evi

Ik vind het ontzettend leuk dat ik een lipstick kreeg met mijn eigen naam. (We zien de laatste letter maar even door de vingers.) De lipstick Evi is lichtroze van kleur. Als je de lipstick voor het eerst ziet, zul je verwonderd zijn, want er zitten allerlei ‘scheurtjes’ in de lipstick. Ik vind dit er heel cool uitzien! Het maakt ook dat hij er heel droog uitziet, maar zodra de lipstick in contact komt met je lippen wordt de lipstick smeuïg en glanzend. (Terwijl de website beschrijft dat het een matte finish heeft… Maar I don’t care zolang ik hem leuk vind.)

review mineralissima lipstick Evi

review mineralissima lipstick Evi

De lipstick voelt licht aan en droogt de lippen niet uit. Je hebt twee lagen nodig voor een mooie dekking. De finish zou ik omschrijven als satin; het heeft een glansje. De lipstick blijft dan ook minder goed zitten dan een matte lipstick. Je moet het gedurende de dag bijwerken, maar ik vind dat nooit erg. Ik hou wel van optutten de hele dag door!

Highlighter Afterglow

De highlighter die ik kreeg heet afterglow. Het is een lichte neutraal-warme highlighter. Je kan het opbouwen van ‘voorzichtig’ naar erg goed zichtbaar. Het geeft hoe dan ook een heel natuurlijke glow.

mineralissima afterglow

mineralissima afterglow

Als je de highlighter oppakt met een kwast ontstaat er aardig veel ‘kick-back’ in het doosje. Deze losse poeder kan je gelukkig voorzichtig oppakken met de kwast die je al gebruikte. Dan kan je het vervolgens op je gezicht aanbrengen voor een mooie glow. Ik denk dat de highlighter bij elke huidskleur past, omdat het verder geen duidelijke kleur of ondertoon heeft.

Concealer Papaya

De concealer vond ik erg schrikken: het was een poeder! Ik probeerde op de website te zoeken of ik het misschien ergens mee moest mengen, maar nee. Ik verwachtte er vooraf dus niet veel van. Toen ik deze concealer (met gele ondertoon) probeerde, was ik stomverbaasd.

concealer mineralissima
Zonder concealer
concealer mineralissima
Met concealer

De gele poeder werkt heel goed tegen de blauwe waas onder mijn ogen. Het is geen full-coverage, maar ik vind het zo ook wel mooi. Het doet me er wakker uitzien; en omdat het een poeder is, dringt de concealer niet in de randjes. Ik zou deze concealer echt aanraden aan iedereen die van een natuurlijke look houdt.

Volledige look

In de volledige look heb ik alle producten gebruikt die ik heb gekregen, ook de blush (Sneaky Blusher). Deze blush oogt wederom heel natuurlijk en ik had daar verder niks over op te merken. Ik vind de kleur goed matchen bij de lipstick.

review mineralissima

review mineralissima
Naast Mineralissima producten, draag ik hier nog een wenkbrauwgel, een foundation en een transparante poeder van andere merken.

Mineralissima geeft je op de meest milieuvriendelijke manier een hele natuurlijke, gezonde uitstraling. Als je alles afmaakt met een fijne setting spray en je de lipstick mee op pad neemt, kan je de hele dag doorkomen. Ik ben fan!