review MAC shiny pretty things

Review MAC Shiny Pretty Things kerstcollectie

Niet lang geleden was ik bij de MAC Shiny Pretty Things preview night. Ik heb daar gelijk wat spulletjes meegenomen uit deze nieuwe kerstcollectie van MAC. De verpakkingen zien er erg mooi uit, maar het gaat er natuurlijk om wat erin zit! Kijk je mee?

review MAC shiny pretty things

Review MAC Shiny Pretty Things

De Shiny Pretty Things collectie is nu online en in de MAC stores verkrijgbaar. De kerstcollecties zijn vaak snel uitverkocht, dus ik greep mijn kans bij de preview night! Ik kocht een mini lipstick set (nude), een glitters & pigments set en een shiny pretty eye shadow.

Ik heb items voor jullie geswatcht, en ik heb een look gemaakt.

review MAC shiny pretty things

Mini lipstick set

De mini lipstick set bevat vier mini lipsticks met vier verschillende finishes: matte, satin, amplified en creme sheen. Alle lipsticks hebben een nude kleur met een roze tint. Ze voelen exact hetzelfde aan als ‘gewone’ MAC lipsticks; ze kunnen wat droog aanvoelen op den duur, maar de kleur blijft goed zitten. De oranje glimmende verpakking krijgt pluspunten van mij.

review MAC shiny pretty things lipstick set

review MAC shiny pretty things lipstick set
Links naar rechts: Half-caff, Nutmegged, Fam only, Hark!.

Glitters & pigments set

Dit setje komt met twee glitters en twee pigments. Een van de glitters is roze/paars holo en dat móest ik hebben. De pigmenten zijn daarbij ook erg tof: fel fuchsia en wit met een roze reflectie.

Het witte pigment is super om te gebruiken als een highlight op het oog wanneer de rest van je oogschaduw ook roze tinten heeft.

review MAC shiny pretty things glitters & pigments set

Shiny pretty eye shadow ‘Joy To’

De kerstcollectie heeft dit jaar vijf verschillende oogschaduws. Het was erg lastig om er een te moeten kiezen in de winkel (want meerdere kopen liet mijn budget niet toe). Ik koos uiteindelijk voor de paarse ‘Joy To’ oogschaduw, omdat deze matchte met de mooie paarse glitter uit de glitter & pigments set.

De oogschaduw bevat véél glitters en het oogt paars wanneer het geen licht reflecteert. Als je het aanbrengt met je vingers sta je verbijsterd! De kleur en reflectie zijn dan mega intens.

Er is alleen één nadeel: de glitter veroorzaakt fall-out.

review MAC shiny pretty eye shadow

review MAC shiny pretty eye shadow

review MAC shiny pretty eye shadow

De look

Ik heb een look gemaakt met het witte pigment, de paarse holo glitter en de shiny pretty eye shadow. Ik heb de ooglook aangevuld met lashes van BEAUTYBR. Cosmetics (Chloe), het ABH Modern Renaissance palette, het Urban Decay Backtalk palette en het MAC Burgundy Times Nine palette.

Ik vond het zonde om de look er na een paar uur weer af te moeten halen, maar ik heb er in die paar uur wel erg van genoten. I love glitter so much.

review MAC shiny pretty eye shadow

Conclusie: shiny and pretty

Ik ben echt dol op de producten. Het enige grote nadeel dat ik ben tegengekomen is de fall-out van de oogschaduw. Dit kan je voorzichtig proberen weg te vegen met een kwast, maar je krijgt toch niet alles van je gezicht.

Voor de rest: helemaal shiny en pretty! Ze hebben op het hoofdkantoor vast niet lang nagedacht over de naam van de collectie.