Review Lush Retread conditioner

Mijn haren hebben wat te verduren gehad. Zoveel zonneschade, droogheid, en futloos… Ik was er klaar mee. Ik wilde mijn haren verwennen! Zo’n anderhalf jaar geleden probeerde ik de Lush Retread conditioner toen mijn haren nog gezond waren. Ik was er lovend over. Nu probeerde ik het opnieuw. Wat voor effecten heb ik gemerkt op gezond en ongezond haar? Hier een uitgebreide review van de Lush Retread conditioner!

Review lush retread conditioner

Review Lush Retread contioner

Ik zal eerst even kort beschrijven wat deze Retread conditioner is en bevat. Je gebruikt de conditioner na het wassen van de haren met een shampoo voor extra verzorging. Het bevat onder andere avocado-olie, meloen en sojamelk. De volledige ingrediëntenlijst is hier te vinden. Het is een vegetarisch product en niet op dieren getest. Het is echter niet volledig vegan doordat er lanoline in zit.

De conditioner koop je in een pot, en “scoop” je er met je vingers uit. Deze pot kan je eventueel hergebruiken of samen met wat andere lege potjes inleveren bij Lush voor een masker.

lush retread conditioner

Aanbrengen

Tijdens het aanbrengen lijkt de conditioner volledig te verdwijnen in het haar. Je voelt pas dat er iets in heeft gezeten bij het uitspoelen. Dit gevoel moet je echt zelf ervaren. Ik laat de conditioner altijd minimaal een minuut intrekken, maar meestal wat langer. Het is overigens wel uitkijken wanneer je de conditioner uit de pot haalt, want er kan zomaar een stroom water in komen. Niet mega handig.

Effecten op gezond haar

Back in the days toen mijn haar nog zo mooi en gezond was, gebruikte ik dit product in kleine hoeveelheden. Ik gebruikte het alleen in de onderste punten van het haar, omdat het mijn haar erg vet kon maken. Ik kreeg er hele mooie dikke krullen van, in plaats van de uitgezakte bos die ik had als ik er niks mee deed. Met de conditioner in mijn haar, en verder he-le-maal niks, had ik dé perfecte hairday. Maar o-wee als de conditioner te hoog in het haar kwam, dan voelde het alsof ik een week mijn haren niet had gewassen. Het is echt een conditioner met een gebruiksaanwijzing…

Effecten op ongezond haar

De laatste tijd is mijn haar er niet goed aan toe. Ik heb er in Australië niet goed voor gezorgd, en mijn haren hebben het hele jaar zonnestralen moeten verduren. Ik vind het niks aan! Ik vond het dus tijd om de conditioner er weer bij te pakken.

Ik merk nu dat de conditioner mijn haren niet meer zo vettig maakt als eerder. Mijn haren snakken naar die hydratatie, denk ik. Nog steeds breng ik het spul voornamelijk aan in de punten, maar ik breng het nu ook hoger in het haar. Ik breng het aan tot ongeveer net onder mijn hoofd/het hoogste punt van mijn nek.

Mijn haren zien er sinds ik de conditioner weer gebruik een stuk beter uit. Ik krijg mijn mooie volle krullen weer terug! Stukje bij beetje… Ik hoop dat ik met een knipbeurt erbij weer die mooie coupe terug heb. Tot die tijd blijf ik dit product gebruiken, want ik zie de verbetering zó goed.

lush retread conditioner review

Conclusie

Voor gezond én ongezond haar raad ik de conditioner enorm aan. Met (half)krullend haar, kun je hiermee enorm mooie dikke krullen krijgen. Het is wel even spelen qua aanbrengen, want het kan je haar vettig maken. Dit zal je zelf moeten ontdekken!

De Lush Retread conditioner kost €18 voor 245 gram, en is alleen te koop bij Lush.