Review Kiehl’s super multi-corrective cream

Het is weer een mond vol: de “Kiehl’s super multi-corrective cream” staat centraal in deze blogpost. Ik heb deze gezichtscrème zo’n +- 2 maanden lang getest, en ik vertel jullie graag over mijn ervaring. Maar, eerst leg ik jullie uit wat deze bijzondere crème precies zou moeten doen (want ook dat is een mond vol).

Kiehl’s Super Multi Corrective lijn

De gezichtscrème is onderdeel van de Super Multi Corrective verzorgingslijn van het merk Kiehl’s. Deze lijn bestaat uit drie typen gezichtscrèmes en een crème voor de oogzone. De basiscrème uit de lijn, het product dat ik heb gekregen van Kiehl’s, is geschikt voor alle huidtypes en heeft een multifunctionele werking. Volgens de verpakking is de crème verzorgend, hydraterend en verstevigend. Het verbetert de huidstructuur en is anti-aging. Het bevat onder andere hyaluronzuur. Je kan het gebruiken als dag- en nachtcrème.

De producten uit de lijn zijn beschikbaar bij de Bijenkorf en de Douglas.

kiehl's super multi-corrective cream bovenaanzicht

Mijn ervaring

Ik heb de crème de afgelopen weken ‘s ochtends én ‘s avonds gebruikt. ‘s Ochtends is de crème perfect voor het verdoezelen van diepe poriën en fijne lijntjes (rimpels heb ik nog niet – ik ben tenslotte pas 26 jaar oud). Het maakt daarom een goede basis voor mijn dagelijkse make-up routine. De crème heeft een siliconen-feeling en smeert makkelijk. Het is ook fijn te mengen met mijn SPF; maar het kost wel een extra stap. Vandaar dat ik overdags liever zou kiezen voor de Kiehl’s super multi-corrective cream met SPF 30. Daarentegen, gaat de gezichtscrème minder lekker samen met mijn niacinamide serum. Deze skincare stap heb ik dan ook regelmatig overgeslagen, maar dat had wat nadelige effecten en verergerde mijn onzuiverheden op mijn slechte momenten (hormonen…).

kiehl's super multi-corrective cream voorkant

‘s Avonds bracht ik de crème dik aan als een hydraterend masker. Dat werkte perfect, maar ‘s ochtends was de crème niet volledig ingetrokken. De crème bleef in die zin een beetje liggen op mijn huid. Ik vind dat persoonlijk niet zo prettig, maar voor heel droge huid is dat juist super.

Daarom denk ik dat deze crème super veel voordelen heeft, maar ook dat wij gewoon geen 1-op-1 match zijn voor elkaar. Ik raad deze crème sterk aan voor mensen met een heel droge huid, mensen die extra voedzame producten nodig hebben in de koude wintermaanden, en mensen die ouder zijn dan ik en merkbare lijntjes/rimpels hebben. Ik zal deze crème nog regelmatig gebruiken wanneer ik een full-face make-up dagje heb, omdat het goed werkt tegen de zichtbaarheid van mijn poriën. Door mijn onzuiverheden heb ik helaas toch een ander, wat lichter, product nodig.

kiehl's super multi-corrective cream

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *