review kiehl's midnight recovery concentrate

Review Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate

Even een flashback naar kerst; toen ik bij het Kiehl’s kerst evenement een presentje mee kreeg. Ik had een van de meest populaire producten van Kiehl’s gekregen: de Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate. Deze had een limited edition kerstverpakking (maar het product is nog steeds verkrijgbaar in het ‘gewone’ design). Na zo’n twee maandjes testen, laat ik jullie graag weten wat ik van het product vind.

review kiehl's midnight recovery concentrate

Review Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate

De Midnight Recovery Concentrate is een elixer van essentiële oliën, althans volgens de verpakking. Het zit in een glazen potje, en het is handig op te pakken met de pipet die aan de binnenkant van de dop zit. Je doet twee à drie druppels olie op je schone gezicht voordat je gaat slapen en masseert het in je huid. Je laat dit dan de gehele nacht rusten.

Volgens de website van Kiehl’s zorgt de elixer ervoor dat je huid zich herstelt en voor een glad resultaat zorgt. In mijn ogen is dat érg vaag. Ik heb veel last van rode plekjes, bultjes en acné op mijn gezichtshuid; maar biedt deze elixer dan de oplossing?

review kiehl's midnight recovery concentrate

Eerste indruk

De eerste keer dat ik de Midnight Recovery Concentrate van Kiehl’s gebruikte, had ik teveel olie op mijn gezicht aangebracht. Oeps. Dat maakte mijn hele gezichtshuid vettig en ik was bang om met mijn gezicht op mijn kussen te liggen vanwege het spul (want vies gevoel?).

Het eerste dat me opviel, was de geur van de elixer. Ik vond de olie erg lekker ruiken (en dat vind ik nu nog steeds). De olie ruikt kruidig, niet zozeer zoet of fris, en dat trekt mij wel aan. Het heeft een klein menthol tintje, en daar ben ik héél erg fan van.

De ochtend na het eerste gebruik was ik overdonderd. Mijn huid was zo zacht als babybillen (denk ik; daar heb ik geen ervaring mee)! De rode plekjes en bultjes leken ook verminderd te zijn. Ik wilde op dat moment niks anders meer gebruiken dan dit heilige elixer. Na deze eerste ervaring met het product, ben ik het bijna dagelijks gaan gebruiken voor minstens twee weken.

Twee maanden verder

Twee maanden verder ben ik niet van mening veranderd over het effect van de elixer in één nacht. Ik gebruik het product wel minder vaak dan eerst. Ik gebruik het nu wekelijks in plaats van dagelijks, omdat ik merk dat het effect niet toeneemt bij dagelijks gebruik. Het houdt de conditie van mijn huid constant nadat het zacht en minder geïrriteerd is geworden; maar mijn huid overvalt me dan alsnog weleens met puistjes.

Dus: de elixer verzacht mijn huid en de vervelende plekjes; maar de plekjes verdwijnen niet volledig, noch gaat de elixer de oorzaak van deze plekjes tegen. De verzachting helpt wel mega goed tegen jeuk, roodheid en schilfers. Mijn huid verbetert aanzienlijk bij gebruik. En het ruikt heerlijk. 🙂

review kiehl's midnight recovery concentrate

De Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate is volledig goedgekeurd door mij. Maar ik heb één kleine opmerking: hij is duur (voor iemand die op een studentenbudget leeft). Het is verkrijgbaar op de website vanaf €26 voor 15ml. De 50ml versie die ik heb gekregen, kost €65.

Heb je de ruimte om jezelf een duur cadeau te gunnen? Zo ja, zeker doen. Het is heerlijk! Zo nee, ik moet eerlijk bekennen dat ik geen goedkopere alternatieven weet. Je krijgt daadwerkelijk de kwaliteit waar je voor betaalt. Ik ben dan ook erg dankbaar voor dit presentje.

Kiehl’s is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en Douglas, en heeft nog twee winkels in Amsterdam waar je terecht kunt voor huidadvies.