Review Kiehl's glow formula skin hydrator

Review Kiehl’s glow formula skin hydrator

Onlangs kreeg ik een onverwachts pakketje van Kiehl’s. Hierin zat een heerlijke reep chocola met granaatappelstukjes (die is zo snel opgegaan dat ik er geen foto van heb gemaakt) en de Kiehl’s glow formula skin hydrator. Hoe werkt het en wat voor effect heeft het op je huid?

Review Kiehl's glow formula skin hydrator

Kiehl’s glow formula skin hydrator

De Kiehl’s glow formula skin hydrator is een illuminating moisturizer. Het is op meerdere manieren te gebruiken. Ten eerste kan je het op zichzelf gebruiken. Ten tweede kan je het ook mengen met je favoriete hydraterende crème. Als laatste kun je het ook nog mengen met je foundation.

De skin hydrator zorgt voor een gehydrateerde huid en een mooie glow met behulp van 95% aan natuurlijk verkregen ingrediënten. In het product zie je kleine shimmer deeltjes zitten. Dit zijn de illuminating minerals die je doen shinen. Ook ruikt het goedje heel zoet en fruitig door granaatappelextract. Granaatappelextract is rijk aan antioxidanten.

Review Kiehl's glow formula skin hydrator

Review Kiehl's glow formula skin hydrator

Review Kiehl’s glow formula skin hydrator

De skin hydrator ruikt ongelofelijk lekker en dat is stiekem de voornaamste reden dat ik het zo vaak mogelijk gebruik. Ik doe de hydrator altijd aanbrengen met een beautyblender, omdat ik dat zachter aan de huid vind. Mijn beautyblender gaat dan ook zoet ruiken en daardoor krijgt de hele make-up sessie een lekker geurtje.

De geur is natuurlijk niet het belangrijkst om te weten. Mijn huid is best wel droog en ik merk dat mijn huid beter aanvoelt na gebruik van de Kiehl’s skin hydrator. Ik doe het ‘s ochtends op mijn gezicht, voor mijn make-up, en dat laat ik dan zo de hele dag zitten. Ik breng het liever voor mijn make-up aan dan dat ik het meng met mijn foundation: mijn foundation lijkt er iets donkerder van te worden, net wat te vochtig waardoor poeder slecht gaat zitten, en mijn huid is ook glowy als ik het voor de make-up aanbreng. Als ik mijn gezicht aan het eind van zo’n dag nog scrub, is mijn huid heerlijk zacht en ziet het er gezond uit.

Review Kiehl's glow formula skin hydrator

Zoals je ziet, gaat mijn huid glanzen. Ook kun je zien dat het mengen van de skin hydrator en mijn foundation (The Ordinary coverage foundation) niet helemaal goed gaat. Je ziet bijvoorbeeld wat kleurverschillen in de dekking. Als ik de skin hydrator aanbreng voor de foundation heb ik hier minder last van en is mijn huid nog steeds glowy. Ik moet het dan wel wat tijd geven om in te trekken voor ik poeder aanbreng.

Review Kiehl's glow formula skin hydrator

Conclusie: de skin hydrator ruikt heerlijk en doet wonderen voor mijn droge huid, maar ik moet opletten waarmee en hoe ik het product combineer. Als je wil weten welke combinaties werken voor jou, moet je gewoon even wat dagen experimenteren.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de Kiehl’s glow formula skin hydrator in de verkoop gaat. De Engelse website geeft aan dat het op 15 april online komt, maar dat zegt weinig over de verkoopdatum op de Nederlandse website. Tot die tijd kun je de Instagram van Kiehl’s blijven checken, mocht je benieuwd zijn!


Edit op 23-12-2020: het product is op dit moment te koop bij de Bijenkorf (klik hier), en bij de Douglas (klik hier).