jeffree star lip ammunition

Review Jeffree Star lip ammunition: birthday suit & star witness

De zomercollectie van Jeffree Star is eindelijk in de verkoop en ik heb gelukkig een paar producten kunnen scoren: ik heb twee lipsticks van de Jeffree Star lip ammunition zomercollectie! Deze lipsticks zijn “normale” lipsticks in plaats van de bekende liquid lipsticks. Zouden ze net zo goed zijn? In deze review geef ik antwoord op de vraag en laat ik de swatches zien van birthday suit en star witness.

jeffree star lip ammunition

Waar kan je Jeffree Star lip ammunition kopen?

Laten we hier even mee beginnen aangezien niet iedereen precies weet hoe, wat en waar. Het is belangrijk dat je Jeffree Star producten koopt bij een officiële retailer: deze zijn te vinden op de website van Jeffree Star Cosmetics. Tot nu toe is The Makeup Spot de enige binnen Nederland. Je kan ook producten bestellen via Beauty Bay, een Engelse webshop. Je hebt via deze webshop geen verzendkosten (bij verzending zonder tracking) en geen invoerkosten. Het duurt dan wel iets langer voordat je je producten binnen krijgt.

Ik had deze keer besteld via The Makeup Spot, omdat ik de producten zo snel mogelijk wilde hebben. De levering was op tijd, maar ik had geen tracking ondanks dat ik moest betalen voor de verzending. Daarnaast waren de doosjes waar de lipsticks in zaten nog open (hopelijk om te checken of de goede lipsticks erin zaten). Verder heb ik geen opmerkingen; de webshop is veilig.

jeffree star lip ammunition

De eerste indruk

De verpakking

De Jeffree Star lip ammunitions van de nieuwe zomercollectie hebben een ‘chroom’ verpakking met een roze tint. De lipsticks lijken echt op ammunition: ze hebben de vorm van kogels. Persoonlijk vind ik ze op mini dildo’s lijken, maar Amerikanen zullen dat wel anders zien. Het chroom effect vind ik wel erg gaaf en luxe. Dat mag ook wel voor €20,95 per stuk.

Na openen

Na het openen van de eerste lipstick werd mijn neus gevuld met de heerlijke geur van roomijs! Ik wist eerlijk gezegd niet dat de lipsticks deze geur zouden hebben, maar wauw! Ik vind het écht lekker. Het is wel erg aanwezig tijdens het aanbrengen van de lipstick.

Ik was echter wel een beetje teleurgesteld bij het zien van de lipstick: het leek alsof ze kleine luchtbelletjes hadden. Fabrieksfoutje? Per ongeluk door temperatuur- en/of drukverschil? Ik heb geen idee waar het door komt dat beide lipsticks dit hadden, maar na de eerste swatch waren de belletjes al niet meer te zien.

jeffree star lip ammunition
Dit had een prachtige foto kunnen zijn zonder de luchtbelletjes…

Swatches birthday suit & star witness

Ik heb dus birthday suit en star witness gekocht. Ze hebben allebei een satin finish: dat is een hoge kleurdekking met minimale glans (Douglas et al., 2017). Birthday suit is een soft rose nude en star witness is een dusty orange. Hier kun je ze goed bekijken:

jeffree star lip ammunition
Links star witness, rechts birthday suit.
jeffree star lip ammunition
Deze foto is niet de mooiste, maar heeft wel de meest realistische kleuren van alle foto’s die ik heb gemaakt.
jeffree star lip ammunition
Boven/rechts star witness, onder/links birthday suit.
jeffree star lip ammunition
De kleuren zijn niet bewerkt.
jeffree star lip ammunition star witness
Swatch star witness
jeffree star lip ammunition birthday suit
Swatch birthday suit

Kwaliteit

Ik vind de kleuren van beide lipsticks prachtig, maar birthday suit is mijn favoriet. Deze matcht erg goed met mijn huidskleur, waardoor ik deze makkelijk zonder foundation kan dragen. Dit is voor iedereen natuurlijk anders.

Applicatie

De lipsticks zijn een beetje hard, letterlijk hard: het lijkt alsof je ze niet in elkaar zou kunnen drukken (al zou ik dat maar niet proberen). Hiermee kan je makkelijk strakke lijnen trekken, maar kan het zijn dat je een paar keer over je lippen heen moet voor een egale applicatie. Zo zie je bijvoorbeeld op de lipswatch van birthday suit dat er een paar lijntjes overgebleven zijn. De lipsticks zijn verder wel erg gepigmenteerd; de lijnen ontstaan door het verplaatsen, wegduwen en meesleuren van de lipstick door de hardheid ervan.

Houdbaarheid

Ik heb beide lipsticks 6+ uur gedragen en het is me opgevallen dat ze je lippen doen verkleuren. Nadat ik birthday suit van mijn lippen haalde om de andere lipstick te proberen, waren mijn lippen op een of andere manier felroze geworden! Qua ‘houdbaarheid’ zal ik zeggen dat de lipsticks het beter volhouden dan de gemiddelde MAC lipstick, maar de gemiddelde MAC lipstick houdt het bij mij nooit een hele dag vol. Anderen zien waarschijnlijk niet dat je je lipstick bij moet werken, want zoals ik net al zei… Je lippen verkleuren!

Ik raad het aan om de lipsticks regelmatig bij te werken, vooral na het eten. Echter kan de applicatie dan kruimeliger en lelijker worden, doordat de lipstick droger en droger wordt gedurende de tijd. Wees in dat geval bereid om alle lipstick eraf te halen en opnieuw aan te brengen.

jeffree star lip ammunition

Recap review Jeffree Star lip ammunition

Ik vind de kleuren prachtig, de lipsticks ruiken heerlijk en de verpakking is luxe. Ik vind de kwaliteit iets beter dan dat van de gemiddelde MAC lipstick, maar er zijn wat verbeterpunten: de applicatie is moeilijk egaal te krijgen, de lipstick wordt steeds droger en je lippen verkleuren.

Zijn ze even goed als de liquid lipsticks? Ik zeg van niet, want de liquid lipsticks die ik heb drogen niet uit en verkleuren mijn lippen niet.

Wat vinden jullie van de lipsticks? En hebben jullie iets gekocht van de nieuwe zomercollectie?

Liefs,

Evy

4 gedachtes over “Review Jeffree Star lip ammunition: birthday suit & star witness”

  1. Ik heb de liquid lipstick wel eens gehad, maar daar houd ik dan weer niet zo van. Die vind ik juist weer super droog, dus ieder z’n ding haha. Deze lijken me al heel lang fijn maar het is er nog niet van gekomen om te bestellen!

  2. Ik heb eigenlijk alleen nog maar reviews gezien van de liquid lipsticks, deze had ik nog nooit voorbij zien komen! Ze zien er wel erg mooi uit. Ik heb nog geen ervaring met Jeffree Star.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *