hema mattifying face sun cream

Review HEMA mattifying face sun cream

De afgelopen weken was het enorm warm en zonnig. Daarom ging ik op zoek naar een fijne zonnebrandcrème voor mijn gezicht. Bij de HEMA kwam ik de mattifying face sun cream met spf30 tegen. Voor €6,50 leek het mij de moeite waard om te proberen!

hema mattifying face sun cream

Review HEMA mattifying face sun cream

Deze mattifying face sun cream is een echte budgettip: hij kost maar €6,50 voor 50ml. Met spf30 beschermt het je huid tegen hoge UVA en UVB zonnestraling. Maar is hij wel fijn om te gebruiken?

Je hebt ongeveer een vingertopje aan crème nodig om je gehele gezicht te kunnen insmeren. Wanneer je precies genoeg hebt (niet teveel, niet te weinig) heeft de zonnebrandcrème een matterend effect, oftewel, je huid glanst niet. Dat vind ik echt super. Maar wanneer je teveel crème op je gezicht doet, wordt je huid alsnog vettig. Om dit op te lossen, kun je tussendoor de handen even wassen/vrij maken van zonnebrandcrème, en nog eens proberen de crème op je gezicht uit te wrijven.

Verder heeft de zonnebrandcrème geen geur en dat vind ik persoonlijk jammer. Ik hou namelijk wel van een zomers geurtje aan mijn zonnebrandcrème. Oh well.

HEMA mattifying face sun cream spf30

En dat was de review eigenlijk alweer! Het is een fijn product om dagelijks te gebruiken om je huid te beschermen van de zon. Er is zeer weinig om over te klagen 🙂