review fenty beauty PRO FILT'R foundation

Review Fenty Beauty PRO FILT’R foundation

Ik was twee weken geleden op vakantie in Krakau, Polen. En raad eens wat ze daar hadden? Een Sephora! En bij de Sephora hebben ze Fenty Beauty. Ik was niet bij het schap weg te slaan en kocht de PRO FILT’R foundation en de DIAMOND BOMB highlighter. Eenmaal thuisgekomen was ik nog steeds niet weg te slaan van Fenty Beauty; ik heb de foundation uitgebreid kunnen testen!

review fenty beauty PRO FILT'R foundation

Review Fenty Beauty PRO FILT’R foundation

Ik kocht de PRO FILT’R foundation van Fenty Beauty in de kleur 150. Dit is een lichte neutrale kleur. Ik had hem eerst in de winkel geprobeerd omdat ik hoorde dat de foundation weleens donkerder uitkomt, maar de winkelier vond dit ook de perfecte kleur voor mij. Op fentybeauty.com kun je zien welke 40 kleuren er allemaal zijn op dit moment. Voor ongeveer €34 krijg je 32ml aan product (als referentie: een ‘normale’ MAC foundation bevat 30ml).

review fenty beauty PRO FILT'R foundation

First impressions

De foundation heeft een redelijk matte finish, maar voor een volledig matte look moet het afgepoederd worden. Het oxideert ook minder dan ik dacht (= donkerder worden!), maar het gebeurt wel een beetje. Desondanks is het nog steeds de juiste kleur voor mij, omdat ik het in de winkel al had kunnen proberen en matchen.

Kwast

Toen ik de foundation aanbracht met een dichte/dikke kwast schrok ik een beetje: teveel dekking! Ik hou er zelf van als mijn foundation er natuurlijk uitziet, maar aanbrengen met een kwast geeft een Instagram-makeup effect. Dat betekent héél dik, en waarschijnlijk alleen mooi in kunstlicht. No hate pls. Ieder zijn eigen voorkeur. Maar bij mij accentueert een (te) volle dekking al mijn lijntjes en haartjes en ongewenste dingetjes. Met meer poedertjes, een ooglook en lippie zag het er nog redelijk goed uit.

Als je een volle dekking fijn vindt, breng de PRO FILT’R foundation dan aan met een kwast. Als dat niet je vriend is, gebruik dan een beautyblender.

review fenty beauty PRO FILT'R foundation
Mijn huid heeft weleens slechte dagen en de volle dekking maakt het alleen maar erger (zie neus, rond mijn lippen en droge schilfertjes op mijn kaak). Let alsjeblieft niet op de foundation lips.
Beautyblender

Met een beautyblender heb ik veel meer controle over de dekking van de foundation. Weinig, medium tot veel dekking: het kan allemaal. De foundation past dus alsnog bij iedereen! Op sommige plekjes breng ik dan wat extra foundation aan in plaats van een concealer. Orthodox, niet?

Met een beautyblender lijkt de foundation veel egaler, langzamer op te bouwen en minder nadruk te leggen op onzuiverheden dan met een kwast (überhaupt worden onzuiverheden, zoals grove poriën, minder zichtbaar). Ik ben fan (van de methode én de foundation)! Maar let op: blend de foundation zo snel mogelijk, anders kan je vlekken krijgen.

review fenty beauty PRO FILT'R foundation

Longwear?

Op beide manieren (kwast en beautyblender) is de foundation érg longwear. Hij blijft de hele dag zitten en geeft weinig/niet af. De foundation lijkt niet te ‘smelten’ en amper te glimmen gedurende de dag, terwijl mijn huid best vettig kan zijn. Het kan ook niet anders dan dat ik deze foundation de afgelopen week elke dag heb gebruikt.

review fenty beauty PRO FILT'R foundation

Conclusie

Ik heb dus het idee dat mijn gezicht minder glimt met deze foundation dan met andere foundations in mijn make-up collectie; qua kleur is het ook een perfecte match. Ik vind het fijn om een beautyblender te gebruiken voor een mooie finish, waarmee ik ook kan opbouwen van een natuurlijke lichte dekking naar een volledige dekking. De kwast laat ik maar even rusten.

Je kan de foundation in Nederland bestellen via Sephora.fr. Hoe je dat doet, lees je hier.