Review Embryolisse Lait-Crème Concentré

Mijn huid is moeilijk. Ik heb een gemengde huid met wat droge plekjes, een vettige T-zone, en regelmatig acné. Het is zo vermoeiend om hier goede producten voor te vinden. Mijn huid heeft schijnbaar hydratatie nodig dat niet vettig is. Onlangs kwam ik via Pinterest het merk Embryolisse tegen. Hun multifunctionele hydraterende crème zou wonderen moeten verrichten! Ik heb een sprong in het diepe genomen en deze crème voor jullie uitgetest.

review embryolisse créme

Review Embryolisse Lait-Crème Concentré

Het mag wat kosten, deze multifunctionele ‘melk’ (als het ware). Bij de Douglas betaal je €20,55 voor een tube van 75ml. Je kan het gebruiken als hydraterende crème, make-up primer, cleanser, after-shave, en hydraterend gezichtsmasker. Dus wat kan je er eigenlijk niet mee? Het is gemaakt voor alle huidtypen, en wordt geadverteerd als een product dat gemaakt is voor de fashion runway. Grote plus: het is niet getest op dieren.

Waar gebruik ik het voor?

Ik vind het chill om deze crème te gebruiken als hydraterende crème overdag en als overnight-gezichtsmasker in de nacht. Ik wil het ook graag gaan gebruiken als make-up primer, maar ik draag hier te weinig make-up voor de laatste tijd.

review embryolisse lait-crème concentré

Effecten

De crème is nogal waterig/melkachtig, dus doseren kan weleens misgaan. Eenmaal op de huid, voelt het zacht en hydraterend. Het heeft een matterend effect, en voelt niet vet. Ideaal als make-up primer en alledaagse gezichtsverzorging dus. (Je wil toch niet met een glimmend hoofd rondlopen? – ik in ieder geval niet.)

Dankzij de crème ben ik van alle droge plekjes af. Ik heb geen schilfers meer op mijn gezicht, en mijn acné wordt er minder geïrriteerd van. Ik kan weinig nadelen bedenken van dit product. Ik heb alleen maar lof!

review embryolisse gezichtsverzorging

Conclusie

Deze crème van Embryolisse is mijn nieuwe favoriet in mijn dagelijkse skincare routine. Het hydrateert zonder vet te maken, en dat ook nog eens met een matterend effect. Het kost iets meer dan ik gewend ben van andere gezichtsverzorgingsproducten, maar het product is daarentegen mega multifunctioneel! Je kan het op zoveel manieren gebruiken, dat het de prijs wel waard is. De Lait-Crème Concentré is ook verkrijgbaar in 30ml, mocht je het willen uitproberen voor een kleinere prijs.