review jeffree star conspiracy palette

Review Conspiracy palette van Jeffree Star

Ik had nog nooit meegemaakt dat een make-up launch het internet brak… Tot de launch van de Conspiracy collectie van Jeffree Star Cosmetics x Shane Dawson. Ik heb het geluk gehad het Conspiracy palette te kunnen bemachtigen tussen alle foutmeldingen en 404‘s door! In deze review geef ik jullie mijn mening over het Conspiracy palette, en laat ik jullie twee looks zien.

review jeffree star conspiracy palette

Review Conspiracy palette

Mijn eerste indruk van het palette was… wauw. Ik stond een tijdje naar het palette te kijken en het te bewonderen. Ik heb zelfs mijn familie en vriend erbij gehaald om het te bekijken. Daarna ben ik het pas gaan gebruiken. :$

conspiracy palette shane dawson

Kleuren

De kleuren zijn erg intens, zoals je kunt zien op de swatches hieronder. In tegenstelling tot de meeste Jeffree Star palettes, heeft dit oogschaduwpalette gelukkig ook een relatief groot aantal draagbare kleuren. Ik ben verliefd op de bovenste rij nudes, en de donkerpaarse kleur (genaamd “not a fact“). Ook zie ik veel mogelijkheden met de groene tinten en de sunset kleuren.

review conspiracy palette
swatches conspiracy palette
Boven naar beneden: ranch, food videos, not a fact, spiraling.

Looks

Ik probeerde eerst een look met onder andere “not a fact” en “spiraling“. Ik vond het een succes, al zeg ik het zelf.

look conspiracy palette jeffree star

Daarna probeerde ik een meer draagbare look met de eerste 4 kleuren van de bovenste rij, en natuurlijk “conspiracy“.

neutral look conspiracy palette

Gebruik

Bij het gebruiken van de oogschaduwen, merk ik dat er heel veel kick-back is. De poeder komt net iets te makkelijk los en kan er een kliederboel van maken in het palette. Ook vallen de ingedrukte vormpjes hierdoor snel uit elkaar. Beetje jammer, maar het gaat ten slotte om de oogschaduw zelf.

Op het oog zijn de kleuren gemakkelijk (met elkaar) te blenden. Echt waar, het voelt zo easy peasy lemon squeezy! De kleuren komen ook erg goed naar voren, zelfs nadat je geblend hebt. Ik heb dus helemaal niks te klagen over de oogschaduw — zodra het op de oogschaduwkwast zit.

review the conspiracy palette jeffree star shane dawson

Conclusie

Ik vind het palette geweldig. De kick-back is het enige nadeel, maar dat heb ik weleens vaker moeten overzien voor goede pay-off (lees: ABH Modern Renaissance). Overweeg je het palette te kopen, en kún je het kopen… doe het!

Je kan het palette kopen bij o.a. ICI PARIS XL en The Makeup Spot.