Review Charlotte Tilbury Pillow Talk mascara

In deze review van de Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes! mascara (een mond vol!) vertel ik je over mijn ervaring met het aanbrengen, de houdbaarheid en het effect. Ik laat je onder andere voor- en na foto’s zien, en geef mijn conclusie: raad ik de mascara aan, ja of nee?

review pillow talk mascara charlotte tilbury

Review Pillow Talk mascara

Een half jaar geleden probeerde ik de NARS climax mascara, en dat beviel wel goed. Sindsdien ben ik mij meer gaan verdiepen in de “luxere” make-up producten. Ik hoorde altijd veel lof over Charlotte Tilbury, vooral over haar Pillow Talk lijn. Toen mijn NARS mascara laatst op was, wilde ik daarom graag de “Pillow Talk Push Up Lashes! mascara” proberen (oftewel de Pillow Talk mascara). Ik kocht deze voor €29 bij de Bijenkorf. Je kan het nergens anders kopen in Nederland.

review charlotte tilbury pillow talk mascara

Uiterlijk

De vormgeving van de verpakking doet me denken aan een roze satijnen kussen (laat ik die toevallig ook als achtergrond hebben op de foto’s). Het lichtroze doosje is erg schattig. Toen ik de mascara hieruit haalde was ik echt onder de indruk: het heeft aardig wat gewicht, en oogt groter dan mascara’s van de drogisterij. Dat geeft een luxe gevoel. De buitenkant is dus goedgekeurd, nu de binnenkant…

pillow talk mascara review
ervaring pillow talk mascara charlotte tilbury

Eerste indruk

Bij het opendraaien van de mascara, wist ik even niet waar ik naar keek. Het borsteltje heeft namelijk een platte kant en een kant met de (siliconen) borstelhaartjes. Ik ging toen te werk als volgt: eerst deed ik met de platte kant de mascara op mijn wimpers, en met de borstelhaartjes ‘borstelde’ ik de mascara verder omhoog en bracht ik mijn wimpers in model.

De mascara zorgde voor een extreem zwart effect tot in de puntjes, met erg separate wimpers (aka geen klontjes en geen ‘clusters’ van wimperhaartjes). Ik vind dit effect erg fijn. Het geeft een nette, en open, look. Kijk zelf maar:

Mijn wimpers zonder Pillow Talk mascara
Mijn wimpers met Pillow Talk mascara

Het enige nadeel van de mascara, is dat de ‘zwerver wimpertjes’ (wimpers die lekker hun eigen ding doen en ergens rondzwerven) enorm worden uitgelicht.

Kwaliteit

Om dit stukje kort samen te vatten: gedurende de dag zakken mijn wimpers niet in, vallen er ook geen stukjes mascara van mijn wimpers af, en overleeft de mascara zelfs uien-snijden-huilbuien. Geen geprik in de ogen, en helemaal smudge-proof. Simpelweg toppie! Deze mascara gaat de hele (werk)dag mee.

Vegan en dierproefvrij?

In tegenstelling tot veel andere producten van Charlotte Tilbury, is deze mascara helaas niet vegan. Het merk is wel volledig dierproefvrij.

pillow talk mascara charlotte tilbury

Conclusie:

Ik ben erg onder de indruk van de mascara. De kwaliteit is gewoon super, en het effect is mooi. Om terug te komen op de vraag in de inleiding: ja, ik raad deze mascara zeker aan. Door deze ervaring ben ik enorm benieuwd naar de andere producten van de Pillow Talk lijn, zoals de iconische Pillow Talk lipstick of het oogschaduw palette.