Review Botanical Beauty Body Butter

Hey!

Eind vorige week heb ik van Botanical Beauty een Body Butter mogen ontvangen. Deze body butter hoort bij de Eucalyptus-Mint collectie van de webshop en ruikt dus lekker fris. Nu is dat niet het belangrijkste van een body butter. De vraag is: werkt hij ook?

DSC08577.JPG

De body butter eucalyptus-mint is multifunctioneel, net als veel andere producten op de webshop. Je kan het gebruiken waar je wil en heeft verschillende verzorgende functies. Ik gebruik het op rode en droge plekjes op mijn gezicht, mijn droge lippen en mijn ellebogen. Deze plekjes wil ik graag wat extra verzorging bieden. Ik vraag me vooral af of mijn ontstoken plekjes verdwijnen.

DSC08580

DSC08581

Het product voelt hard aan en is lastig op te pakken met de vingers. Ik kreeg daarom ook een houten lepeltje opgestuurd bij de body butter. Hiermee kun je product uit het potje halen en op de huid smeren. Op het moment dat het product de huid aanraakt, begint het te smelten. Het uitsmeren wordt hierdoor vergemakkelijkt. Het product voelt vervolgens vettig aan. Het is vergelijkbaar met vaseline. Het product kan gaan tintelen na het aanbrengen, vooral op de lippen! Ik vind dat zelf een fijn gevoel.

Tot zover ik heb kunnen merken worden mijn droge plekjes daadwerkelijk minder droog. Mijn lippen zijn weer heel en mijn ellebogen voelen na eeuwen weer zacht aan! Ik verbaas me over het feit dat mijn ellebogen niet meer droog zijn. Er is geen teken van huidschilfers meer te vinden na eenmalig gebruik voor het slapen gaan.

Hoe zit het met de rode plekjes? Volgens de webshop werkt deze body butter goed tegen huidontstekingen en -irritaties. Ik heb het dan ook op rode plekjes aangebracht. Het lijkt tot zover iets minder rood te zijn, maar het is (nog) niet verdwenen. Ik kan niet zeggen of dat door de body butter komt aangezien ik hiervoor nog een ander product gebruik. Ik zal de body butter wel blijven gebruiken om te zien of het langzaam verdwijnt.

Concluderend is het product verzachtend, hydraterend en het ruikt lekker fris. Het is eerst even lastig op te pakken, maar het smelt gelijk bij aanraking met de huid. Het kan een tintelend gevoel veroorzaken. De resultaten zijn verbazingwekkend, maar de werking tegen huidontstekingen heb ik nog niet kunnen bevestigen.

De Eucalyptus-Mint Body Butter is verkrijgbaar in twee groottes: 100 ml en 25 ml. Het wordt met de hand gemaakt en is dierproefvrij ontwikkeld.

Wat vind jij van deze body butter van Botanical Beauty?

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *