Review Beauty Bakerie Lollipop eyeliner

Een tijdje terug had ik de eyeliner van Beauty Bakerie op mijn wishlist staan. Beauty Bakerie is een black-owned cosmetica merk onder leiding van twee vrouwen. Alle producten van dit merk zijn vormgegeven als bakproducten en snoep. Dat maakt de producten enorm aandoenlijk. Zo ook deze Lollipop eyeliner. Maar presteert het ook?

review beauty bakerie lollipop eyeliner

Review Beauty Bakerie Eyeliner

Ik kocht de eyeliner van Beauty Bakerie bij de Douglas. Normaal gesproken kost hij €20,22, maar ik kreeg hem met korting voor €15,17. Het is dus prijziger dan een eyeliner van de drogist, en ik had er hoge verwachtingen van.

De verpakking ziet er natuurlijk heel schattig uit; als een lollipop. De eyeliner zelf is heel strak vormgegeven. Het doet me denken aan de art-ki-tekt eyeliner van LA Splash. Dit was mijn favoriete eyeliner EVER, maar zover ik weet is deze uit productie. (sad face)

review beauty bakerie lollipop liner
beauty bakerie eyeliner

Applicatie

De eyeliner punt is best stug en hard, en dat had ik niet zien aankomen. Dat maakt de applicatie namelijk wat lastiger, en dat heb ik ook gemerkt… Het is lastig om een vloeiende wing te maken in één beweging. Maar, de punt is mega dun en daarom je kan nog steeds heel precies aan de slag. Na een aantal keren proberen, gaat de applicatie nu steeds beter.

beauty bakerie lollipop eyeliner

Een enorm nadeel van de eyeliner is dat het in de lijntjes trekt. Het ‘bloedt’ als het ware (“bleeding”). De zwarte kleur is enorm intens én vloeibaar, en dat dringt helaas in je poriën. Een pluspunt voor de pigmentatie, een minpunt voor het bloeden.

swatches beauty bakerie lollipop eyeliner

Resultaat

De eyeliner is verder erg lang houdbaar. Het blijft gedurende de dag goed zitten. Door dit, en de andere informatie, vind ik de Beauty Bakerie Lollipop eyeliner enorm vergelijkbaar met de bekende KVD tattoo eyeliner. Het enige verschil is de mega dunne punt van de Beauty Bakerie eyeliner. In die zin, vind ik de Lollipop eyeliner dan ook beter!

De Beauty Bakerie eyeliner vergt wat oefening, maar ik kan hem zeker aanraden.