REAL vs FAKE: Urban Decay Naked Smoky palette!

Een Urban Decay palette kopen voor 10 euro of minder? Klinkt ideaal! Het mag dan wel nep zijn, maar het is precies hetzelfde… Toch? In dit ‘REAL vs FAKE’ artikel vertel ik je of een nep Urban Decay palette net zo goed is als de echte: ik heb ze namelijk allebei.

real vs fake urban decay naked smoky palette

Achtergrond informatie

Een paar weken geleden was ik nog op vakantie in India. Ik heb daar veel markten bezocht; ook markten waar ze veel ‘neppe troep’ verkochten. Ze verkochten ook neppe makeup: van Kylie tot MAC en Urban Decay. Het meest bijzondere wat ik heb gezien waren de Urban Decay Naked 7 en 8. Die bestaan natuurlijk niet eens!

Ik kwam op een van de markten een Naked Smoky palette tegen die wel héél veel leek op degene die ik thuis had liggen. Ik kon de verschillen zo snel niet vinden, dus ik besloot hem mee te nemen om te testen. Ik betaalde er ongeveer 13 euro voor, maar hij was ook verkrijgbaar voor minder dan 10 euro op andere plekken. Ik ben gewoon niet zo goed in handelen.

Ik ben bekend met alle horror stories van neppe makeup: geïnfecteerde ogen, vlekken, huidirritatie… Om deze reden zal ik het palette dan ook niet veel gebruiken en ik raad het ook zeker niet aan.

neppe urban decay

De vergelijking: REAL vs FAKE

Ik vond het super spannend om de twee palettes naast elkaar te leggen en te vergelijken. Het was ook écht heel moeilijk om duidelijke verschillen te vinden! Ik heb wel een aantal interessante verschillen kunnen vinden die ik nu graag met jullie deel.

Verpakking/doos

Om te beginnen: het neppe palette is in een veel slechtere staat dan mijn echte palette die ik al meer dan twee jaar heb. Dit hoeft niet per se altijd zo te zijn als je een neppe koopt, maar bij mij helaas wel.

real vs fake urban decay naked smoky palette
Boven: REAL, onder: FAKE

Het eerste duidelijke verschil is de kleur van de doos: de echte is wat bruiner en warmer gekleurd dan de neppe. Ook zijn de letters op de echte doos iets verder uit het oppervlak geduwd. Ze zijn dus beter voelbaar met de vingers.

real vs fake urban decay naked smoky palette
Boven: REAL, onder: FAKE

Een klein verschil dat mij is opgevallen is dat de letter ‘B’ op de neppe doos niet helemaal doorgetrokken is aan de onderkant en op de echte doos wel. Verder lijken de dozen echt verdomd veel op elkaar!

real vs fake urban decay naked smoky palette

Buitenkant palettes

De palettes zelf verschillen ook op een aantal vlakken. Zo zijn de ‘kronkels’ en kleuren iets afwijkend van elkaar, maar hiervoor moet je wel heel goed kijken! Opnieuw zijn de letters op het echte palette voelbaar ‘uitgedrukt’ en die van het neppe wat minder.

real vs fake urban decay naked smoky palette
Boven: REAL, onder: FAKE

Aan de onderkant van de palettes staat de ingrediëntenlijst. Als je goed leest, zie je op het neppe palette wat foutjes staan. Zo staat er bijvoorbeeld “EYESHADOW RAKETTE” in plaats van “EYESHADOW PALETTE”. Het lettertype is ook anders.

real vs fake urban decay naked smoky palette
Boven: REAL, onder: FAKE
real vs fake urban decay naked smoky palette
De echte!
real vs fake urban decay naked smoky palette
De neppe!

Beide palettes komen met een Urban Decay kwast, maar deze verschillen ook van elkaar.

real vs fake urban decay naked smoky palette
Boven: REAL, onder: FAKE. Kleur van het ‘stokje’ verschilt. Alleen de ‘blending’ kant van deze dubbelzijdige kwasten zijn opvallend verschillend.
De oogschaduws

Ik heb de palettes eens goed bekeken. Het is duidelijk dat de shimmers niet zo shimmeren als in het echte palette en er zijn een paar kleuren die minder donker zijn. De pigmentatie is ook véél slechter in het neppe palette. Op het eerste oog lijken ze echter identiek.

real vs fake urban decay naked smoky palette
Boven: REAL, onder: FAKE
real vs fake urban decay naked smoky palette swatches
De eerste zeven kleuren van de palettes, verdeeld in paren met links de echte oogschaduw en rechts de neppe oogschaduw.
real vs fake urban decay naked smoky palette swatches
De laatste vijf kleuren van de palettes, verdeeld in paren met links de echte oogschaduw en rechts de neppe oogschaduw.

De look

De kleuren verschillen nog best veel als je goed naar de swatches hebt gekeken! Om te kijken hoe het eruit kwam te zien op de ogen heb ik een look gemaakt, waarbij ik het echte palette op mijn rechteroog en het neppe palette op mijn linkeroog heb gebruikt. Zie hier het resultaat!

Met het echte palette kan je veel beter blenden en heb je minder fall-out. Ook komen de kleuren veel sterker uit! Ik heb een smoky look kunnen maken met een smoky crease aan de linkerkant en aan de rechterkant is dit niet te zien. De grijze kleur op het ooglid is mooier verdeeld en donkerder aan de linkerkant bij het echte palette.

Real vs fake urban decay naked smoky
Look met het echte palette. Ja, het blenden kon beter.
Real vs fake urban decay
Look met dezelfde kleuren in het neppe palette

De look met het echte palette is gedetailleerder en meer smoky; en dat is wel zo handig in (letterlijk) een smoky palette. Die fall-out op de onderste afbeelding kan ik trouwens echt niet uitstaan. Dat is gewoon om van te janken.

Ik heb het ‘slechte oog’ gelukkig nog een beetje kunnen fixen met het echte palette. Ik moest namelijk nog naar een concert na het testen! Zo zie je maar dat je beter kan sparen voor een echt palette dan dat je een neppe versie koopt. Wel zo veilig én een stuk beter!

Heb jij ooit nep makeup gekocht?

Liefs,

Evy

3 gedachtes over “REAL vs FAKE: Urban Decay Naked Smoky palette!”

  1. Wat een duidelijk en volledig vergelijkingsartikel! 🙂 Ik zou wel dupes kopen maar ben inderdaad niet geneigd om echt “neppe” make-up te kopen. Dan betaal ik liever wat meer voor het echte!

  2. Wow wat een groot verschil joh. Ik had vroeger ooit een nep naked 3 palette en tegenwoordig de echte, maar ik had altijd het idee dat het nou niet zo bizar veel verschil maakte, maar toch wel. Zeker qua pigmentatie! Wel een enorm mooie look trouwens!

  3. Dupes van welbekende merken vind ik wel altijd prima. Maar van die neppe vaak Chinese make-up moet ik ook niet hebben. Ook ooit gekocht, maar ging echt nergens over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *