beste budget beautyblender

Primark vs Action blender spons: beste budget beautyblender?

Ik denk dat de meesten het wel met mij eens zijn als ik zeg dat ik een beautyblender veel te duur vind. De blending spons wordt hevig aangeprezen door makeup guru’s en ik geloof ook dat het een geweldig product is, maar ik besteed mijn studenten-loontje liever aan boodschappen (waaronder kaas). In de tussentijd ben ik wel op zoek geweest naar de beste budget beautyblender. Ik heb onder andere sponsjes geprobeerd van de Primark en de Action: welke zou het beste zijn?

beste budget beautyblender
Links Action spons, rechts Primark sponsjes.

De test: beste budget beautyblender

Zoals je op de foto hierboven ziet, heeft het sponsje van de Action een ‘smal middel’. De lichtroze spons van de Primark heeft dit ook, dus ik heb besloten om deze twee met elkaar te vergelijken. Ik ga mijn gezicht voor één helft met de ene en de andere helft met de andere spons opmaken met foundation. Voordat ik dit doe, maak ik de sponsjes vochtig en knijp ik ze goed uit. Ik ga alle verschillen die mij opvallen beschrijven en aan het eind geef ik een conclusie! *tromgeroffel*

Textuur

Het sponsje van de Primark heeft zichtbare gaatjes en textuur. Hij is lastig in te knijpen, want hij is best stevig. De spons van de Action is juist makkelijk in te knijpen; hij veert ook gemakkelijk terug. Deze spons heeft daarnaast weinig textuur en lijkt een gladde oppervlakte te hebben. Hij is droog kleiner dan de spons van de Primark, doordat de spons van de Primark een grotere bolling aan de onderkant heeft.

beste budget beautyblender
De Primark spons (links) heeft meer textuur.

Klaarmaken voor gebruik

Ik maak mijn makeup sponsjes altijd vochtig voordat ik ze gebruik. Hierdoor wordt je makeup mooier aangebracht en verlies je minder foundation tijdens het gebruik. De bekende beautyblender wordt een stuk groter nadat het bevochtigd is.

Bij de spons van de Primark ervaarde ik weinig verschil in grootte na het nat maken. Hij neemt niet veel water op en uitknijpen kost wat kracht. Daarentegen zoog de spons van de Action zoveel water op, dat hij groter werd dan de spons van de Primark! Hij was makkelijker uit te knijpen door de veerkracht, maar hij bleef wel natter dan de andere Primark spons. Ik heb mijn sponsjes graag iets minder vochtig, dus ik vond dat jammer.

beste budget beautyblender
De Action spons (rechts) wordt na bevochtiging een stuk groter!

HET GEBRUIK!

Foundation

Wat een spanning en sensatie, want dit is hét moment waar we op gewacht hebben. Voor het testen bracht ik de foundation eerst aan op mijn hand om dat vervolgens op te pakken met de sponsjes. De spons van de Action pakte veel op en dat bleef aan de oppervlakte liggen. Samen met de natheid, werd mijn gezicht hierdoor bedolven door foundation. Het voelde alsof er een natte laag op mijn gezicht kwam te zitten. Ik vond dat niet heel aangenaam, maar de dekking was hierdoor wel heel goed.

De spons van de Primark pakte de foundation iets minder goed op. Daarnaast trok de foundation een beetje in de spons. Hierdoor werd de dekking minder, maar had ik wel het gevoel alsof mijn huid nog kon ademen. Ik vind dit fijner, maar ik heb ook graag de dekking… Hierom had ik de foundation wellicht gelijk op mijn gezicht moeten doen in plaats van vanaf mijn hand.

Blenden

Mijn concealer gebruik ik als highlighter onder de ogen, op de kin en op het voorhoofd, en om dit goed te blenden gebruik ik sponsjes. Met de Action spons wordt de concealer mooi verdeeld, vooral door de grote oppervlakte. Hij maakt het wel moeilijk om in de kleine hoekjes te kunnen komen. Ik vond de finish alsnog prachtig; de poriën werden goed ‘opgevuld’ en minder zichtbaar en harde randen verdwenen als sneeuw voor de zon.

De Primark spons doet zijn werk, de randen worden minder hard en ook de poriën worden prima gedekt, maar de concealer blijft ongeveer op dezelfde plek zitten. Bij de Action spons ontstaat juist er een ruime vervaging/fade: deze vervaging blijft bij de Primark spons best smal. Het ligt er net aan wat jij fijn vindt en hoe je ‘blendt’. Ik vind in ieder geval dat de Action spons een mooiere finish heeft, maar daar tegenover staat dat de Primark spons wél bij de kleine hoekjes kan!

beste budget beautyblender

Conclusie

De grootste oppervlakte, meeste dekking en mooiste (blending)finish: de spons van de Action is de winnaar. Hij wordt bekroond als beste budget beautyblender (voor nu althans)! De spons van de Primark heeft een aantal pluspunten, maar hij kan niet op tegen de blending power van de Action spons. Dus mocht je een goedkope blending spons willen kopen, dan weet je welke je moet hebben!

Natuurlijk zijn deze sponsjes maar een paar uit velen. Er is nog veel uit te vinden! Welk budget sponsje moet ik volgens jou beslist proberen?

Liefs,

Evy

4 gedachtes over “Primark vs Action blender spons: beste budget beautyblender?”

  1. Ik gebruik een andere Primark spons, die werkt echt fantastisch en wordt wel groter, is zacht en blijft niet te nat. Een ei-vorminge in oranje kleur, zitten er twee van in de verpakking, samen met twee andere sponjes. Een grotere roze (werkt niet goed) en een kleinere gele (werkt ook goed).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *