Byron Bay Suncare

De nieuwe zomercollectie van Byron Bay suncare

Iets meer dan een jaar geleden schreef ik een review over een paar zonbeschermingsproducten van Byron Bay Suncare. De lotion sunspray vond ik super fijn! Onlangs heb ik opnieuw een pakketje gekregen van Byron Bay Suncare om wat producten te kunnen testen: ik kreeg drie producten uit de nieuwe zomercollectie. Wat zijn mijn eerste indrukken?

Byron Bay Suncare

Byron Bay Suncare summer 2018

Byron Bay Suncare is verkrijgbaar op byronbaysuncare.com, bij het Kruidvat en bij de Trekpleister. Hier verkopen ze de vaste collectie, waaronder de lotion sunspray met “Tan Activator”. Deze zomer hebben ze hier drie producten aan toegevoegd: lotion gelspray, aftersun beach glow, en lotion sunspray in een tube.

Tan Activator Lotion sunspray

Byron Bay Suncare lotion sunspray

Ik heb dit product al eerder getest, maar toen zat het product in een spray tube. Het voordeel van een gewone tube is dat je de zonnebrand vanaf je hand op specifieke plekken kan smeren. Deze lotion heeft een SPF van 30, maar de spray tubes zijn ook verkrijgbaar met een SPF van 15. Elke keer wanneer ik dit product heb gebruikt, ben ik niet verbrand. (En soms gebeurt dat wel bij andere merken…)

Nog steeds weet ik niet zeker of de Tan Activator zorgt voor een diepere bruining; maar als ik eenmaal bruin ben, blijft de kleur lang aanhouden. Ik denk dat de hydraterende werking van de lotion hieraan bijdraagt. Mijn huid gaat namelijk nooit vervellen bij gebruik van de lotion (dik pluspunt!) en hierdoor blijft een tan natuurlijk ook langer zitten.

Lotion gelspray

Byron Bay Suncare lotion gelspray

Naast de lotion sunspray, is er ook een lotion gelspray in de nieuwe collectie. Het verschil tussen deze producten is dat de gelspray geen Tan Activator heeft. Het heeft wel een sterke fruitige geur en bevat walnootolie, vitamine E en aloe vera. Het biedt dus meer verzorging aan je huid dan de lotion sunspray.

De lotion gelspray ruikt lekker zoet en is niet plakkerig. Je hoeft maar een paar seconden te smeren tot het product transparant geworden is. Het lijkt op een verzorgende body lotion, omdat het zo hydraterend is en lekker ruikt. De lotion gelspray is mijn nieuwe favoriet om te gebruiken op het strand!

Aftersun Beach Glow

Byron Bay Suncare aftersun lotion beach glow

De Aftersun Lotion van Byron Bay Suncare is een hele bijzondere: het heeft namelijk wat self-tan. Je wordt dus bruiner bij gebruik van deze aftersun lotion! Het is erg fijn om aftersun lotion te gebruiken na een lange dag in de zon, omdat het hydraterend is en helpt tegen vervellen. Ik moet nog wennen aan het idee dat de aftersun je nog bruiner maakt na het zonnen. Ik heb namelijk nog nooit eerder self-tan gebruikt.

De eerste keer dat ik het gebruikte had ik mijn ingesmeerde benen veel over elkaar gelegd, waardoor mijn knieholtes bruiner waren geworden dan de rest van mijn benen. Dus een tip: als je het gebruikt, vermijd dan wrijving met andere lichaamsdelen. Dit ongelukje heeft wel bewezen dat de self-tan werkt!

Review Byron Bay Suncare

De producten van Byron Bay Suncare vind ik de fijnste zonbeschermingsproducten die ik ooit heb gebruikt. Sinds ik vorig jaar wat producten kreeg, wil ik niks anders meer. Je betaalt er ietsjes meer voor, maar het is het waard!