First impressions Jeffree Star Blue Blood palette

Eindelijk heb ik mijn allereerste Jeffree Star oogschaduwpalette: het Blue Blood palette. Het blauwe zusje van het populaire Blood Sugar palette. Ik “kocht” het vorige week bij de ICI PARIS XL met twee cadeaubonnen, lucky me. Diezelfde avond had ik het palette getest. Wat was mijn eerste indruk?

jeffree star blue blood palette

Love at first sight: de verpakking

De koptekst verklapt het al. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik de verpakking zag. Op Jeffree’s video en in het echt, natuurlijk. Het doosje waar het palette in zit is matte en versierd met zilveren ‘kronkels’. Als je het vast hebt, voelt het mega groot.

Het palette zelf ziet eruit als een lichtblauwe, beetje baby blue, grafkist. Er zit een klepje op die je omhoog moet doen, dan kan je het palette openslaan. Het bevat een ruime spiegel zodat je jezelf goed kan zien. Ik vind het design prachtig en uniek. Het trekt enorm mijn aandacht en ik wil mijn aandacht er ook helemaal niet vanaf houden.

jeffree star blue blood palette

De kleuren

Blauw mag nu dan wel een trend zijn, maar ik maak al een paar jaar festivallooks met blauwe oogschaduw, lipstick, liners en glitter. Blauw, blauw, ik hou van jou. Dat is ook de reden dat ik dit palette zo graag wilde hebben.

jeffree star blue blood palette

Ik vind de shimmers in het palette oh zo mooi, en de felle kleuren erg gewaagd. Met deze kleuren kan ik goed oefenen om mijn make-up skills te verbeteren. Felle kleuren zijn altijd een dingetje geweest voor mij, voornamelijk omdat ik geen felle kleuren van goede kwaliteit had.

jeffree star blue blood palette

Naast opvallende kleuren, bevat het palette ook een aantal neutrale kleuren. Zo kan je er alsnog een alledaagse look mee maken. Maar dat ga ik niet doen.

Uitproberen

Ik ben erg te spreken van de kwaliteit van dit palette. Ik had geen fatsoenlijke primer in huis tijdens het uitproberen (want ‘op kamers’-dingen), en toch kwamen de kleuren prachtig naar voren. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met een goede basis. Ik denk dat de kleuren alleen maar mooier kunnen worden.

jeffree star blue blood palette

jeffree star blue blood palette

Persoonlijk, vind ik dat er talloze looks te maken zijn met de blauwe kleuren. Ik kan me voorstellen dat het lastig kan zijn iets te bedenken en dat dit een reden voor iemand zou kunnen zijn om het palette niet te kopen. Ik zelf heb wel ervaring met blauw, en ik heb ondertussen ook veel inspiratie opgedaan op het internet. Ik zie de mogelijkheden wel in. Instagram is in dit geval héél handig.

Ik heb tijdens het uitproberen weinig last gehad van fall out, maar ik heb voornamelijk lichte kleuren gebruikt voor deze first impressions look. Ik raad het aan om eerst de oogschaduw aan te brengen en met de felle en donkere kleuren te werken; en daarna je foundation en concealer aan te brengen.

Conclusie

Ik geloof dat ik blauw bloed heb, want het Blue Blood palette van Jeffree Star Cosmetics past perfect bij mij. Mijn voorliefde voor blauwe oogschaduw is alleen maar uitgebreid. De kleuren zijn mooi, de kwaliteit is goed. Ik vind het de prijs (van €53,50) waard. Verrassende uitspraak voor mij, niet?