nyx setting spray

Fixing sprays vs. setting sprays & review NYX setting spray

Om te beginnen, dit artikel gaat erg ingewikkeld worden. Ik had gehoopt dit artikel ‘even snel’ te kunnen schrijven, maar ik kwam teveel nieuwe informatie tegen om het kort te kunnen maken. Een setting spray kan een oplossing bieden voor kleine probleempjes, zoals de cakeyness van je make-up, maar is eigenlijk niet bedoeld om je make-up langer te laten zitten. En de vraag hier is, geldt dat ook voor de NYX setting spray? Meer over de functie van setting sprays en een mini review van de NYX setting spray lees je hier!

nyx setting spray

Wat doet een setting spray?

Een setting spray is een spray die je na je make-up aanbrengt op je gezicht. Het zorgt ervoor dat je make-up ‘afgemaakt’ wordt en dus één geheel wordt. Het voorkomt bijvoorbeeld dat je gezicht er poederig uitziet. Je hebt ze in verschillende finishes: bijvoorbeeld van dewy tot matte. Erg handig!

Setting spray vs. fixing spray – de verschillen

Wat is het verschil tussen een setting spray en een fixing spray? Veel mensen gebruiken de termen door elkaar (en daar irriteer ik me een beetje aan)! Ik ga het dan ook even doornemen met jullie:

Een setting spray en een fixing spray zijn daadwerkelijk twee verschillende producten en dat komt door de ingrediënten en bijbehorende functies. Zo zorgt een fixing spray ervoor dat je make-up lang blijft zitten en op zijn plaats blijft. Dit komt door de alcohol dat erin zit. Hierdoor is het niet aan te raden om het elke dag te gebruiken.

De belangrijkste functie van een setting spray is het ‘afmaken’ van je make-up: het zorgt ervoor dat je make-up één mooi geheel wordt.

Dus: twee verschillende producten, twee verschillende functies.

nyx setting spray

Review NYX setting spray

De NYX setting spray (matte finish) zou, volgens de vorige informatie, ervoor moeten zorgen dat je make-up één geheel wordt. Echter: het bevat alcohol als één van de hoofdingrediënten en dat maakt deze spray een FIXING SPRAY! De website van NYX zegt het ook zelf: “lightweight and comfortable while working hard to make sure your makeup stays put“. Ik heb het product ondertussen al erg vaak gebruikt en ik heb mijn mening erover kunnen vormen.

De NYX setting spray heeft ten eerste geen vreemde geur en plakt niet. Het ruikt lichtjes naar alcohol, maar dat trekt snel weg. Er is ook niks aan op te merken, zodra de spray gedroogd is. Ik zie alleen de ‘matte finish’ niet terug. Misschien hebben ze de spray enkel zo genoemd, omdat ze ook een dewy versie hebben? Dat is wat ik denk, althans. Ik zie er namelijk niks van. Nee, mijn make-up wordt er niet matter van.

Ik merk daadwerkelijk dat mijn make-up beter op zijn plaats blijft met deze (fixing) spray (en daar gaat het ten slotte ook om)! Ik kan van 9 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds foundation dragen zonder dat ik lijntjes krijg of dat mijn neus het ‘afstoot’. Dat laatste gebeurt me regelmatig zonder de spray, doordat ik daar een vettige huid heb. Ik geloof dat het mijn huid ook minder doet glimmen. Dat is dus top! Ik kreeg ook meerdere complimentjes en vragen over hoe ik mijn make-up zo lang mooi kon houden.

Anderhalve maand geleden ging ik zelfs zwemmen met make-up op om te testen of mijn make-up zou blijven zitten. Ik deed voldoende setting spray op mijn gezicht; en de foundation en contour bleven prima zitten! (Note: ik deed er vervolgens niet aan wrijven. Dat deed ik pas toen het opgedroogd was.) Ik was echt verbaasd!

nyx setting spray

Conclusie

Fixing sprays zijn top, mits je er eentje hebt die werkt (en het niet verwart met een setting spray). De fixing spray van NYX, genaamd setting spray, is er zo een die werkt! Je make-up blijft lang op zijn plek zitten zonder dat het gaat creasen. En dat voor €8,35. Maar NYX, die naam moet je wel even fixen.

Fun fact: de MAC Fix+ is een setting spray. En de NYX setting spray is naar mijn mening dus een fixing spray.

Bronnen: Reddit, A Makeup Scientist, Pink Peonies.

Wat is jullie favoriete fixing spray?

Liefs,

Evy

2 gedachtes over “Fixing sprays vs. setting sprays & review NYX setting spray”

  1. Ik vind ze persoonlijk allebei toch dezelfde functie hebben. Ik merk namelijk nooit dat m’n make-up er langer door blijft zitten, zelfs bij Urban Decay niet. Maar misschien heb ik gewoon een te vette huid haha.

  2. Wat een interessant artikel, ik kende dit verschil totaal niet! Heel verhelderend. Ik ben heel benieuwd naar deze spray van NYX, hij staat al een tijdje op mijn verlanglijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *