Urban Decay Heavy Metals palette

First look: Urban Decay Heavy Metals palette

Het Urban Decay Heavy Metals palette is nu verkrijgbaar in Nederland. Het is onderdeel van de Holiday collectie van Urban Decay en wauw… Wat is dit een prachtig cadeautje voor onder de boom! En ik heb hem alvast kunnen testen voor jullie. 🙂 Hier is een first look van dit nieuwe oogschaduwpalette!

Urban Decay Heavy Metals palette

Urban Decay Heavy Metals palette

De naam zegt het al: dit palette bestaat enkel uit metallic oogschaduw! En twintig maar liefst! Wat dit palette verder nog uniek maakt, is het design. Het palette is plat en heeft een spiegel in het midden. Daarnaast moet je het uit een glanzend paars kunstwerkje drukken. (Ik zou het wel aan mijn muur willen hangen…)

Urban Decay Heavy Metals palette

Swatches van de Heavy Metals

Het palette bestaat dus uit 20 metallic kleuren. Aan de linkerkant van het palette vind je felle kleuren en aan de rechterkant van het palette vind je neutrale kleuren. Het kan alle kanten op!

Swatches Urban Decay Heavy Metals palette

Swatches Urban Decay Heavy Metals palette

Sommige kleuren bevatten iets meer glitter dan andere.

Swatches Urban Decay Heavy Metals palette

Misschien denk je nu: “maar wat kan je er mee?”. Het zijn tenslotte alleen metallic kleuren… Maar ik beloof je, het palette is veelzijdiger dan je op het eerste oog zou denken! Je kan makkelijk meerdere kleuren gebruiken in een look, je kan kleuren als toppers gebruiken en je kan ze eventueel nog over een liquid lipstick doen voor een mooi effect.

First try

Ik wilde het palette zo snel mogelijk proberen. Ik had alleen nog niet zoveel inspiratie. Wat ik wel wist, was dat ik de paarse kleuren uit het palette wilde gebruiken! Ik heb er uiteindelijk een cut crease van gemaakt met Spandex over het ooglid, Metalhead in het midden en Angelfire in de binnenste ooghoek. De Heavy Metal glitter liner in de kleur Grind heb ik vervolgens over Metalhead in het midden gedaan voor extra shine. (Ik hou zoveel van de Heavy Metal liners!)

Urban Decay Heavy Metals palette

De fall out die je onder mijn oog ziet, is mijn eigen schuld. Ik was te onvoorzichtig met mijn ouderwetse sponskwastje! Dat is overigens wel dé manier om metallic kleuren te laten stralen. Of je moet je vingers gebruiken!

Ik vind het palette fijn te gebruiken. De kleuren schijnen zo mooi! De spiegel in het midden is even wennen, maar ik vind het echt leuk! Er zitten daarnaast heel veel kerstkleuren in het palette. Dat moet ook voor een Holiday collectie! Denk aan de donkergroene kleur Mullet, de rijke gouden kleur Twisted en de rode kleur Afterparty. Love. It.

Urban Decay Heavy Metals palette

Urban Decay Heavy Metals palette

Conclusie first look Urban Decay Heavy Metals palette

Oke, nu hebben jullie hopelijk genoeg makeup porn gezien! Dit palette is gewoonweg een plaatje. Ik had er daarom moeite mee om het voor de eerste keer aan te raken, maar damn het is het waard. Het kleurenspectrum is breed, de oogschaduw is metallic AF en het design is super uniek. Als je vindt dat je een cadeautje verdient deze kerst, dan moet je jezelf echt dit palette gunnen. Of iemand anders moet het je gunnen, dat kan ook.

Het palette is voor €59 verkrijgbaar bij ICI Paris XL, de Hudson’s Bay en urban-decay.nl.

Liefs,

Evy

*Ik heb het palette mogen ontvangen voor persdoeleinden.

3 gedachtes over “First look: Urban Decay Heavy Metals palette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *