First impressions P.Louise BASE

Ik denk dat ik voor ons allen spreek wanneer ik zeg dat ik graag een egaal canvas wil als basis voor mijn oogschaduw. Maar zo zijn onze onze ogen niet gemaakt. Volgens grote influencers, bijvoorbeeld Nikkie, is de eyeshadow base van P.Louise de beste oogschaduw primer ter wereld. Ik heb mijn handen eraan kunnen krijgen in de Morphe Store in Melbourne, en ik vertel jullie graag over mijn eerste indrukken + lookje!

P.Louise base

P.Louise BASE review

Ik kocht de primer in kleur 1 (fair neutral). De kleur 0 was puur wit, en dat was mij voor dagelijkse looks niet zo wenselijk. De kleur 0.5 is koel met roze ondertonen, dus dat werd hem ook niet voor mij. Ik heb een erg neutrale huidskleur. De range van de BASE loopt tot kleur 11 (deepest neutral), dus er is voldoende keuze voor iedereen.

Aanbrengen van de primer

Ik breng de primer aan door een klein beetje primer uit de tube direct op mijn oog te drukken. Dit smeer ik uit met mijn vingers of met een mini beautyblender. Belangrijke les die ik hierin heb geleerd: als je deze basis gebruikt, doe dan eerst je ogen en daarna de rest van je gezicht opmaken. Want deze primer is plakkerig en kan daarmee je foundation/concealer verpesten!

Zonder de primer
Met de P.Louise eyeshadow base

Het eerste wat je ziet is dat rode en gele vlekken rond het oog z.g.a. verdwenen zijn en het ooglid is gematteerd.

Oogschaduw aanbrengen

Het ooglid voelt zachter aan wanneer de P.Louise BASE een beetje heeft kunnen rusten op de huid. In deze “staat” blenden kleuren heel gemakkelijk met elkaar en met je huid. Ik gebruik hiervoor wel een lekkere fluffy kwast.

Je kan ook de P.Louise BASE nog een beetje plakkerig laten en dan een felle kleur of shimmer er als het ware “opplakken” met een plat synthetisch kwastje. Voor midden op het ooglid werkt dit fantastisch, maar zolang de BASE plakkerig blijft zijn kleuren moeilijk te blenden. Ook als de primer daarna uitgedroogd is, kun je de kleuren die je ervoor op hebt ‘geplakt’ slechter blenden. Ik werk dus het liefst met de primer als het wat meer ingetrokken is in de huid.

Blending like a dream
Finished look

Houdbaarheid

Ik heb het idee dat de oogschaduw langer ‘houdt’ met deze primer, maar ik heb qua houdbaarheid nog weinig verschil gemerkt met een heel gepigmenteerde concealer. Maar op basis van de first impressions, gebruik ik dan toch liever de P.Louise primer omdat het de oogschaduw zo mooi doet blenden.

first impressions P.Louise BASE primer

P.Louise kopen in Nederland

Ik kocht de primer dus in Melbourne, Australië. Omgerekend kostte het zo’n 13 euro. In Nederland kun je er helaas wat moeilijker aan komen. Je kan de primer bestellen via de UK website van P.Louise of via de UK/EU website van Morphe. Met een beetje geluk zijn de roddels waar en komt er binnenkort een Morphe Store in Amsterdam waar je P.Louise kan krijgen.

Al met al is de P.Louise BASE gewoon een goede primer die gelijk zorgt voor een egaal canvas, en voor een redelijk prijsje.

Edit op 25-12-2020: Boozyshop, een Nederlandse webshop, verkoopt de primer tegenwoordig ook. Zie hier.