Twee maanden in Melbourne

Tijd om weer een update te plaatsen! Ik ben al meer dan twee maanden in Melbourne, Australië. Ik heb de afgelopen maand veel ondernomen en er staat nog genoeg op de planning. Ik heb er mega veel zin in. Hier een paar hoogtepunten!

Philip Island

Exact een maand geleden ging ik naar Philip Island. Met de tourbus maakten we eerst een stop bij een sanctuary met koala’s, kangoeroes en wallaby’s. Hier konden we kangoeroe’s voeren. Looooved it.

Hierna vertrokken we verder naar het eiland om wat hikes te doen en om de “Penguin Parade” te bekijken. ’s Avonds komen er allerlei kleine penguins aan op het strand om te rusten na een hele dag zwemmen en vissen. Ik moest bijna janken van de schattigheid.

1000 steps

Later in februari ging ik met een aantal meiden de “1000 steps” doen. Dit is een hike in een bos waarbij je bijna 1000 trappen omhoog moet lopen. Je komt uiteindelijk uit bij een memorial hike, maar ja, dat konden we niet meer aan na al die stappen. Het was een beetje jammer dat het de hele dag regende, maar het uitzicht was fantastisch.

Night market

Vorige week ging ik naar de wekelijkse Night Market. Bij de Queen Victoria Market vind je deze elke woensdagavond in de zomer. De zomer is bijna over hier, dus ik wilde nog even mijn kans pakken! Er zijn super leuke kraampjes met hebbedingetjes en lekker eten. En wijn.

Stage

Natuurlijk moet ik ook even een update geven over mijn stage; de reden dat ik hier ben. Het echte werk is ondertussen begonnen. Ik ben nu elke dag data aan het verwerven en aan het analyseren. Deze data gebruik ik voor mijn “voorlopige resultaten”. Over een maand kan ik hopelijk verder met een nieuw apparaat om data mee te verwerven, en kan ik data verwerven voor mijn onderzoeksreport. Alles gaat tot zover wel goed! Weinig stress, en lekker veel ondernemen.

In mijn mooie pak.

Op de planning

Ik kijk enorm uit naar de komende maand! Volgende week ga ik naar de Grand Prix om onze Maxie aan te moedigen! En over minder dan een maand ga ik op vakantie: mijn nichtje komt langs om samen een roadtrip van Sydney naar Brisbane te doen. Yeeessss.

Op naar de volgende maand-update!