Mijn favoriete bars in Melbourne

Ik ben nu zo’n drie weken in Melbourne, en elk weekend ga ik weer eens op pad om de leukste bars te ontdekken. Hier geef ik een overzichtje van wat ik tot nu toe de beste bars van Melbourne vind!

Bar hopping

Elk weekend ga ik dus even ‘bar hoppen‘; een avondje (of middag) van bar naar bar om de leukste plekjes te kunnen ontdekken. Ik heb al veel gezien, maar nog niet alles. Tot nu toe zijn dit mijn favorieten:

Section 8

27-29 Tattersalls Ln, CBD

Section 8 was de eerste bar waar ik in Melbourne terecht kwam. Je kan hier buiten op houten blokken zitten en naar een DJ luisteren onder het genot van een (ietwat sterke) cocktail. Niet zo goedkoop, maar de sfeer tussen de muren met graffiti is geweldig.

Father’s Office

249 Little Lonsdale St, CBD

Father’s Office is tijdens de Happy Hour op vrijdagen enórm druk. Maar de sfeer blijft gezellig. Ook hier staat een DJ te draaien terwijl je van een drankje of hapje geniet. Buiten op het balkon kan je uitkijken op het drukke Swanston St en het grasveld voor de State Library. Voordeel: wijn kost tijdens de Happy Hours maar 5 AUD. Zo goedkoop krijg je het nergens!

Rooftop Bar

Curtin House, level 7, 252 Swanston St, CBD

Dicht bij Section 8 en Father’s Office, vind je ‘Rooftop Bar’. Een beetje een saaie naam voor een bruisende plek. Met de lift (of als je sportief bent – met de trap) ga je naar verdieping 6, en loop je via een trap aan de buitenkant van het gebouw naar de rooftop. Het uitzicht vanaf de rooftop is fantastisch.

Op sommige dagen draaien ze films op de rooftop, maar ik heb dit nog niet meegemaakt. De agenda is te vinden op https://rooftopcinema.com.au/. (Je moet hier tickets voor kopen.)

rooftop bar melbourne

Naked for Satan

285 Brunswick St, Fitzroy

Als je nog een mooier uitzicht wil dan bij de Rooftop Bar, ga dan eens langs Fitzroy (sowieso een erg leuke wijk!), naar ‘Naked for Satan’. Als je een beetje vroeg op de dag gaat; pak dan een lekker lokaal gebrouwen biertje, bestel camembert met ciabatta (echt geweldig spul), en ga zitten bij een tafeltje met het mooiste uitzicht op de skyline van Melbourne. Als het donker wordt, blijft het nog steeds prachtig.

Naked for Satan
Naked for Satan at night
Naked for Satan in de avond

Ponyfish Island

Pedestrian Bridge, Southbank

Deze bar bevindt zich onder een brug bij de Yarra River. Als je aan de rand gaat zitten, kijk je recht op het water en de omringende wolkenkrabbers. Biertjes zijn hier weer wat aan de duurdere kant, maar deze locatie is zó uniek. Dat mag je niet missen. Zelfs op de zaterdagmiddag heb ik hier een mooi plekje kunnen vinden, dus ga ervoor!

ponyfish island
Volgende week ben ik een maand in Australië. Dan zal ik een update plaatsen over alles wat ik heb gezien naast de bars! (Sorry not sorry!)

Enjoy the bar hopping.