makeup in handbagage

Make-up in handbagage: wat kan mee in het vliegtuig?

De zomer ligt voor de deur en de kans is groot dat jij al een vakantie hebt geboekt. Ook op vakantie wil jij er waarschijnlijk on fleek uitzien; en wil jij dus je make-up meenemen. Ben je onzeker over de regels in het vliegtuig wat betreft make-up in je handbagage? Lees dan snel verder!

Make-up in handbagage: wat is toegestaan?

In principe mag je alles meenemen wat je wil, maar je moet oppassen met vloeibare stoffen. Dit zijn bijvoorbeeld foundation, setting spray, mascara… en lipstick ook helaas.

Je mag doorgaans maximaal 10 vloeibare producten in verpakkingen van maximaal 100ml in een hersluitbare transparante zak meenemen in je handbagage. Je mag één zo’n zak per persoon dragen. Denk dus goed na over wat je meeneemt (en misschien wel gaat kopen op vakantie)!

makeup in handbagage

Voor de duidelijkheid: er moet dus maximaal 100ml in de verpakkingen van de producten kunnen. Grotere verpakkingen mogen niet mee, ook al zit er minder dan 100ml product in. Je kan de vloeistoffen gelukkig met gemak in een andere verpakking doen! Bij de HEMA zijn handige reiszakjes met lege flesjes te koop.

Verder ben je vrij om zoveel mogelijk oogschaduwpalettes, bronzers, blush en andere poeders mee te nemen in je handbagage.

Je kan dus voldoende make-up meenemen op reis! Lees hier hoe je dat compact kan doen.