Taj Mahal

Persoonlijk: I’m back! (De tweede week in India)

Olááá! Ik ben er weer! Ik ben zaterdagnacht teruggevlogen naar Nederland en ben daar zondagochtend aangekomen. Ik ben teruggekomen met heel wat nieuwe ervaringen, herinneringen en souvenirs. Ben je benieuwd naar wat ik de laatste dagen in India heb gedaan?

De laatste steden die mijn vriend en ik in India hebben bezocht, zijn Jaipur, Agra en New Delhi. Jaipur staat bekend als de ‘Pink city’, omdat de meeste gebouwen daar van roze/rood steen zijn gemaakt. In Jaipur staat ook het Amber fort. Dit fort is prachtig; en om er te komen, kun je op een olifant rijden! Die kan van mijn bucket list!

elephants jaipur amber fort
Olifant rijden
jaipur
Jaipur, Pink city!

In Jaipur hebben we ook nog veel geshopt en gegeten (oeps). Het is een hele afwisselende stad met aan de ene kant extreme armoede en aan de andere kant extreme rijkdom. Kijk maar eens naar het winkelcentrum en beeld je in dat er tegenover arme gezinnen op straat leven. Het is ongelofelijk.

World Trade Park Jaipur
Winkelcentrum Jaipur

Na Jaipur bezocht te hebben, gingen we door naar Agra. In Agra is de Taj Mahal te vinden! De Taj Mahal is één van de zeven wereldwonderen. Om het dan met je eigen ogen te kunnen zien, is al een wonder op zichzelf. Je kan je ogen er niet vanaf houden als je er bent. Was het romantisch? Enigszins wel, maar de gids die bij ons was, maakte het wat ongemakkelijk. Volgende keer beter.

Taj Mahal
Taj Mahal

Naast de Taj Mahal heeft Agra nog meer te bieden. Er zijn namelijk markten en andere bezienswaardigheden, zoals het Agra fort, te vinden. De markt die wij hebben bezocht, was héél ‘authentiek’. Wat een verschrikkelijk woord, maar ik weet niet hoe ik het anders zou moeten noemen. De markt is namelijk precies zoals je het op televisie zou zien: zwart en bruin van de smog, smalle drukke straatjes, overal textiel en voedsel, en loslopende apen.

markt agra
Markt in Agra
markt agra
Normaalste zaak van de wereld…

Uiteindelijk hebben we afscheid moeten nemen van Agra en hebben we nog een paar dagen in New Delhi doorgebracht. Hier hebben we de luxe opgezocht in mooie hotels en lounges. Dat kon ik wel even gebruiken, want rond dit moment werd ik nogal chagrijnig van iedereen en alles. Ik kon alle pushende mensen, zwervers, de herrie en de hitte niet meer uitstaan. Mijn vriend gaf me gelukkig genoeg support om er bovenop te komen.

new delhi food
Fooood
dilli haat
Het zogenaamde ‘Dilli Haat’ waar ik veel liefde voor heb.

Op de weg terug naar Nederland hebben mijn vriend en ik nog besproken dat dit de reis was ons leven was; iets wat ik voordat we naar India gingen al voorspelde. Hoe geweldig en hoe kut het ook is geweest op sommige dagen: het is hoe dan ook een reis om nooit te vergeten.

Liefs,

Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter
– Facebook

1 thought on “Persoonlijk: I’m back! (De tweede week in India)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *