Review Essie nailpolish + swatches

Ik begon, een hééééle poos geleden, met bloggen over nagellak. Ik deed mijn nagels om de dag een ander kleurtje lakken. Maar in al die tijd had ik nog nooit de “holy grail” Essie geprobeerd. Dus hier ik het dan eindelijk: mijn review van Essie nagellak!

review essie nagellak

Review Essie nagellak

Ik bestelde twee kleurtjes en een gel topcoat van Essie bij de Douglas. Ik kocht “heart of the jungle” uit de nieuwe herfstcollectie, en “rainwear don’t care” uit de lentecollectie van dit jaar. Als cadeautje van Douglas, kreeg ik hier een mini basecoat en topcoat bij. In deze review, ga ik voornamelijk in op de kleurtjes.

essie nagellak rainwear don't care en heart of the jungle
review essie nailpolish

Swatches

Voor de swatches van de kleurtjes, heb ik een basecoat en de gel topcoat gebruikt. De rainwear don’t care is super gepigmenteerd, en breng je met 1 laagje perfect aan. De heart of the jungle heeft twee laagjes nodig om de nagels volledig te dekken. De gel top coat maakt de nagels suuuper shiny.

swatch rainwear don't care essie
rainwear don’t care
swatch heart of the jungle essie
heart of the jungle

Houdbaarheid

De nagellak blijft ongeveer een week / anderhalve week goed zitten. Daarna brokkelen de randjes af, zoals je al een beetje kunt zien op de swatch van rainwear don’t care. Voor mij is dat prima te doen. Ik ken zat lakjes die dit niet eens volhouden.

Conclusie Essie nagellak

Om het op te sommen: de kleurtjes zijn mooi, de pigmentatie wisselt tussen middel en sterk, en de houdbaarheid is meer dan prima voor mij. Ik ben érg tevreden. Ik ga zeker vaker nagellak kopen van Essie, en ik raad het merk vanaf nu dan ook enorm aan.